Mainos

Vastaus yllättää – tämä piirre tekee ihmisestä hyvän kumppanin

Paras rakastaja on suhteen tulevaisuuden suhteen optimisti, kertoo The Atlantic.

Antelias, kiltti, seksikäs, hyvä hieroja, varakas – mikä on kumppanin tärkein ominaisuus? Ainakin tämä listaus on väärässä, sillä Journal of Personality and Social Psychology -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan paras rakastaja on suhteen tulevaisuuden suhteen optimisti, kertoo The Atlantic.

Marylandin yliopiston tutkijat havaitsivat, että ihmiset, jotka uskoivat suhteensa tulevaisuuteen ja siihen, että se tyydyttäisi heitä myöhemminkin, olivat sitoutuneempia. He myös kohtelivat kumppaniaan kiltimmin.

Sitoutuneimmat suhtautuivat tulevaisuuteen optimistisesti

Psykologian professori Edward Lemay tutki ihmissuhteiden "tyytyväisyysennustetta" tiiminsä kanssa. Koehenkilöt kertoivat esimerkiksi, miten tyytyväisiä ovat suhteeseen, ja miten sitoutuneita ovat kumppaniinsa. Sitoutuneisuutta saattoi merkitä esimerkiksi yhteisen asunnon ostaminen. Tutkittavat henkilöt myös kertoivat, mitä odottavat tulevaisuudelta, ja voisivatko he mielestään löytää parempaa kumppania itselleen.

Kävi ilmi, että sitoutuneimmat suhtautuivat tulevaisuuteen optimistisesti.

200 koehenkilöä myös piti kirjaa tuntemuksistaan parisuhteessa joka päivä. Ne, jotka kertoivat olevansa onnellisia kumppaninsa kanssa myös tulevaisuudessa, olivat kaikkina päivinä sitoutuneempia suhteeseen kuin muut. 

Lemay jopa pani pariskunnat riitelemään asiasta, josta he eivät olleet samaa mieltä. Optimisteilla oli parempia, vähemmän tuhoisia riitoja. Parit myös kävivät tutkijoiden luona vuoden välein; ne, jotka olivat ensivisiitillään optimistisia tulevaisuutensa suhteen, sitoutuivat toisiinsa vain kovemmin seuraavan vuoden aikana. 

Optimistien ei edes tarvitse olla suhteeseensa täysin tyytyväisiä nyt: he voivat odottaa, että jokin parantaa suhdetyytyväisyyttä tulevaisuudessa. 

Aviopareilla menee hyvin ensimmäiset vuodet, mutta sitten...

4:22

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.