Mainos

Vastasyntyneen äiti lähti viettämään treffi-iltaa – some raivostui

Tuoreen äidin mukaan oman ajan viettämisessä ei pitäisi olla mitään väärää.

Osa äideistä odottaa kuukausia, ennen kuin lähtee viettämään lapsivapaata iltaa synnytyksen jälkeen. Osa äideistä taas ei aikaile, vaan ottaa ilon irti heti kun siihen tarjoutuu mahdollisuus. Yksi jälkimmäiseen kategoriaan kuuluvista on syyskuun lopulla toisen lapsensa synnyttänyt malli Megan Gale, joka jätti vastasyntyneen vauvansa ja kolmevuotiaan poikansa isoäidin hoiviin vain viikko synnytyksen jälkeen viettääkseen kauan kaivattua treffi-iltaa puolisonsa kanssa. 

Instagramissa suloisen treffikuvan jakanut nainen kertoo kuvatekstissä kaipaavansa kovasti lapsiaan, mutta samaan aikaan hän muistuttaa, kuinka tärkeää ajan löytäminen parisuhteelle oikein on.

Aivan kaikki eivät kuitenkaan yhtyneet Galen mielipiteeseen, vaan pian kuvan julkaisemisen jälkeen tuoreelle äidille alkoi sadella tuomitsevia kommentteja lasten "hylkäämisestä". Kommenttien mukaan vanhempien pitäisi olla kotona lastensa kanssa, ei ulkona viettämässä kahdenkeskistä aikaa. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Tuore äiti ei tyytynyt nielemään negatiivisia kommentteja, vaan päätti puolustaa päätöstään.

Oma aika tekee sinusta paremman vanhemman 

Tuomitsevien kommenttien myötä Gale päätyi muokkaamaan alkuperäistä kuvatekstiä kertoakseen kaikille, miksi oman ajan löytäminen lapsiperheen arjen keskellä on hänen mielestään ensiarvoisen tärkeää. 

– Meidän on totta kai varattava suurin osa ajastamme lapsillemme. Mutta jos onnistumme varastamaan tunnin tai pari sieltä täältä parisuhteelle tai itsellemme, se on ”voitto” vanhemmille, Galen lisäämässä tekstissä todetaan.

Äiti lisää, että ennen isoäidin hoiteisiin jättämistä hän oli kylvettänyt, pukenut, syöttänyt ja jopa laittanut pienen vauvan nukkumaan, ennen kuin lähti hetkeksi ulos miehensä kanssa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Tällä hetkellä hän nukkuu 4–5 tuntia kerrallaan ennen kuin herää uudelleen syömään, joten tiesimme, että meillä olisi enemmän kuin hyvin aikaa tunnin pituiselle illalliselle paikassa, joka oli kolmen minuutin päässä kotoamme, äiti kertoo ja lisää jättäneensä maitoa valmiiksi hätätilanteiden varalle.

Kyseinen ilta ei ollut poikkeus, vaan viikon ikäinen vauva oli nukkunut tyytyväisenä iltakuudesta puoli yhteentoista saakka.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Galella on omakohtaista kokemusta siitä, mitä voi käydä, jos tuoreet vanhemmat laittavat lapsen aina etusijalle. Kun Galen esikoinen oli pieni, nainen kertoo, että hän tuskin poistui kotoaan ensimmäiseen kuuteen viikkoon. Eristäytyminen aiheutti naiselle masennusoireita ja hänestä tuntui siltä, kuin hän olisi menettänyt tänä aikana osa itsestään.

– Jos olet varmistanut lapsesi hyvinvoinnin poissaolosi aikana, siinä ei ole mitään väärää, jos otat toisinaan hieman omaa aikaa joko pariskuntana tai yksin. Se tekee sinusta iloisemman ihmisen, ja mikä tärkeintä, paremman vanhemman, Gale muistuttaa.

Lähde: ScaryMommy

***

2:45

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.