Vasta tämän ikäisenä naisesta kasvaa itsevarma shoppailija

57-vuotiaat naiset ovat itsevarmimpia shoppailijoita ja palauttavat ostoksiaan vain harvoin. Tämän ikäisten naisten itsetunto on kohdillaan, joten myös ostosten tekeminen ja pukeutuminen hoituu varmemmin.

Brittiläisen shoppailutietoa tarjoavan sivuston nettikyselyn mukaan naiset saavat vasta 57-vuotiaina todelliseen otteen shoppailusta. Vuosikymmenien turhauttavien kokemuksien ja virheostosten jälkeen kuuttakymmentä lähestyvät naiset löytävät vihdoin täydellisen liikkeen, josta löytyy juuri omalle vartalolle ja tyylille sopivia vaatteita.

– Viimeiset 40 vuotta on käytetty siihen, että oivalletaan perheen ja ystävien avustuksella, mitkä vaatteet itselle sopivat. 50 ikävuoden paremmalla puolella naiset osaavat jo tehdä viisaampia päätöksiä valitessaan vaatteitaan, kommentoi kyselyn suorittaneen sivuston Niki Blackmore.

57-vuotias tuntee myös olonsa itsevarmaksi ostamissaan vaatteissa ja palauttaa vain harvoin ostoksiaan. Tähän ikäryhmään kuuluvat naiset ovat jo kypsyneempiä ostokäyttäytymisessään, joten he käyttävät ainoastaan noin 60 euroa (45,60 puntaa) kerran kuukaudessa tapahtuvalla ostosreissullaan. Nämä naiset ovat myös parempia metsästämään hyviä tarjouksia ja kysymään alennuksia haluamistaan tuotteista.

Nuorempien naisten vastakohtana kypsemmät daamit myös käyttävät suurinta osaa vaatekaappinsa sisällöstä: keskimäärin heillä on vain neljä vaatetta, jotka koristaa vuodesta toiseen pölyisinä henkareita.

– Iän mukana naiset muuttuvat itsevarmemmiksi ja oma vartalo hyväksytään sellaisenaan. Tämän vuoksi varmuus näkyy myös shoppailussa ja pukeutumisessa, Blackmore kertoo.

Sivuston kyselyyn osallistui 2000 naista.

Lue myös:


AVA

Kuvat: Getty Images

Lähde:Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja