Varma kevään merkki! Ensi viikolla saa taas painaa kaasua – näillä tieosuuksilla

0:21
Rattiraivo Kehä I:llä johti vääntyneisiin pyyhkijänsulkiin.

Nopeusrajoitusten siirtymäaika alkaa keskiviikkona 6.3.2019 E18-moottoritiellä välillä Turku–Vaalimaa. Muulla tieverkolla talviajan nopeusrajoitukset pysyvät edelleen voimassa, kertoo ITM Finlandin Tieliikennekeskus tiedotteessaan.

Nopeusrajoituksen siirtymäaika koskee tieosuuksia valtatie 1 välillä Turku-Kehä III ja valtatie 7 välillä Kehä III-Vaalimaa. Nopeusrajoitus nostetaan valoisaan aikaan 120 kilometriin tunnissa.

Kesänopeuksilla pääsee porhaltamaan ajokelin niin salliessa. Pimeään aikaan ja keliolosuhteiden ollessa talviset myös yllä mainittujen teiden korkein mahdollinen nopeusrajoitus on 100 kilometriä tunnissa.

Kesänopeuksiin yleensä maalis-huhtikuussa

Siirtymäajan nopeusrajoitukset ovat voimassa kesänopeuksien voimaantuloon asti. Tavallisesti Suomessa siirrytään takaisin kesänopeuksiin maalis-huhtikuun aikana.

– Vaikka talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoitukset ovat vielä voimassa koko Suomessa, keväiset keliolosuhteet mahdollistavat osalla moottoriteistä 120 kilometriä tunnissa nopeusrajoituksen. Korkeampaa nopeusrajoitusta voidaan käyttää valoisaan aikaan ja hyvissä keliolosuhteissa vaihtuvissa nopeusrajoitusmerkeissä, kertoo ITM Finlandin liikenteen ohjausyksikön päällikkö Mika Jaatinen tiedotteessa.

Sen lisäksi, että kuljettajan tulee seurata nopeusrajoitusmerkkejä, on huomio kohdistettava myös muuhun ympäristöön. Tieliikennelaki velvoittaa kuljettajaa ottamaan huomioon muun muassa tien kunnon, sään, kelin, näkyvyyden ja liikenneolosuhteet.

Lähde: ITM Finland Tieliikennekeskus

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja