Mainos

Vanhempien painajainen: Vieras nainen vei lapsen – joutuvat maksamaan elatusapua

Unelma perheestä muuttui painajaiseksi, kun sijaissynnyttäjä päätti pitää pariskunnan lapsen itsellään. 

Pitkä ja uuvuttava taistelu lapsesta sai alkunsa, kun pennsylvanialainen pariskunta Barbara ja David päättivät hankkia sijaissynnyttäjän laajentaakseen entuudestaan jo kolmelapsista perhettään. Vanhemmilla oli erittäin tiukat ehdot sijaisynnyttäjän valitsemiseksi, ja he tapasivatkin lukuisia ehdokkaita, mutta kukaan heistä ei tuntunut sopivalta vaihtoehdolta. Sitten he tapasivat Jamien.

Barbara ja sijaissynnyttäjäksi ilmoittautunut Jamie tapasivat ensimmäisen kerran vuonna 2008. Barbara ei voinut aavistaa, kuinka paljon kärsimystä tämä tapaaminen tulisi hänen perheelleen aiheuttamaan. 

Totuus paljastui liian myöhään

Tuolloin vasta 22-vuotias Jamie oli todella innokas ja valmis auttamaan perhettä. Hän kertoi, että hän ja hänen miehensä halusivat säästää rahaa asuntoon ennen oman lapsen hankkimista. Kaikki kuulosti vanhempien korviin täydelliseltä. 

Vain kolme viikkoa tapaamisen jälkeen Jamie saatettiin raskaaksi käyttämällä Barbaran munasolua ja Davidin spermaa. Pariskunta maksoi sijaissynnyttäjälle jo etukäteen huiman korvauksen, 13 500 euroa. Vielä tässä vaiheessa kaikki olivat innoissaan tulevasta vauvasta.

Myöhemmin kuitenkin selvisi, että Jamie oli valehdellut perheelle lähes kaikesta. Jamie ja hänen miehensä olivat päättäneet erota, eivätkä heidän työhistoriansakaan olleet kunnossa.

Noin kolme kuukautta sen jälkeen, kun Jamie oli ilmoittanut raskaudestaan, hän lakkasi pitämästä yhteyttä lapsen oikeisiin vanhempiin. Välien katkaisemisesta huolimatta pariskunta jatkoi rahan lähettämistä Jamielle, sillä heidän tekemänsä sopimus velvoitti siihen. He eivät kuitenkaan saaneet lähetyksilleen vastakaikua, eikä Jamie ilmoittanut heille, kun lapsi syntyi.

– Soitin hänelle ja jätin viestin, jossa kerroin olevani kiitollinen puhelusta. Uhkasin lähettää poliisin hänen ovelleen, Barbara kertoo.

Edes asianajaja ei kuitenkaan onnistunut tehtävässään saada lasta oikeiden vanhempiensa luokse. 

Oikeudenkäynnit jatkuneet jo seitsemän vuotta

Barbaran ja Davidin tytär on tällä hetkellä jo seitsemänvuotias, ja vanhemmat taistelevat edelleen saadakseen lapsensa kotiin. Lukuiset oikeudenkäynnit ovat päättyneet tuloksetta, sillä tuomareiden mukaan ihmishenkeä koskevat sopimukset eivät ole laillisia. 

Syyskuussa 2014 tuomioistuin tuli tulokseen, jossa osapuolille annettiin yhteishuoltajuus. Barbara ja David maksavat lapsesta elatusapua Jamielle ja heillä on oikeus viettää tyttärensä kanssa kaksi viikonloppua kuusta. Tuomioistuimen päätöksestä huolimatta vanhemmat kertovat, etteivät ole nähneet lastaan yli puoleen vuoteen.

– Olen joutunut katsomaan, kun hänen vanhempi siskonsa itkee, kun hänen täytyy lähteä. Tämä tuhoaa meidät henkisesti, Barbara kertoo

– Ajattelen häntä joka päivä. Mietin, onko hän kunnossa ja mitä hän tekee.

Pitkästä ja uuvuttavasta taistelusta huolimatta vanhemmat eivät aio luovuttaa, vaan he kertovat taistelevansa niin kauan, kun toivoa on. 

Video: Suomalaislapset pohtivat, mihin kaikkeen äitiä tarvitaan.

Lähde: People 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.