Mainos

Vanhemmilla ei ole varaa "köyhien ylellisyyteen" – juottavat 1-vuotiaalle lapselleen 1,5 litraa kahvia päivässä: "Emme voi tehdä muutakaan"

Hadijah Haura on 1-vuotias lapsi, jolla on nuoresta iästään huolimatta paha kofeiiniriippuvuus vanhempiensa huonon taloudellisen tilanteen vuoksi.

Mirror-lehden mukaan Hadjah juo päivittäin 1,5 litraa kahvia, sillä hänen vanhempansa ovat liian köyhiä ostaakseen lapselleen maitoa.

Vanhemmat, Sarifuddin ja Anita, ansaitsevat päivässä keskimäärin reilun punnan. Cocounuts-sivuston mukaan Indonesiassa köyhät ihmiset pitävät maitoa ylellisyytenä, johon heillä on tuskin koskaan varaa.

– Emme voi tehdä muutakaan, vanhemmat toteavat Kompas-sivustolle.

Indonesiassa, Tonro Liman kylässä asustava pariskunta on juottanut vauvalleen sokerilla höystettyä kahvia jo useita kuukausia. Ensimmäisen hörpyn lapsi sai hänen ollessaan vain 6 kuukauden ikäinen.

Nykyisin lapselle annetaan isoja tuttipullollisia halpaa kopi tubruk -kahvia, joka brittilähteen mukaan on kuin paksua turkkilaista kahvia, joka valmistetaan keittämällä karkeaa kahvijauhetta sokerin kanssa.

Järjestöillä huoli lapsen terveydestä

National Health Service -terveydenhuoltojärjestelmän (NHS) mukaan kahvi ei ole sopivaa taaperoikäisten nautittavaksi.

Sen lisäksi, että kahvin sisältämä kofeiini voi saada aikaan sykkeen ja verenpaineen kasvua, sen on todettu aiheuttavan myös unihäiriöitä ja ahdistusta. NHS:än tutkimusten mukaan ”vain yksi sokeroitu juoma päivässä lisää riskiä kuolla sydänsairauksiin ja jopa syöpään”.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

Sarifuddin ja Anitan mukaan Hadjahin kasvaa kuin kuka tahansa lapsi, eivätkä he ole huomanneet lapsessaan toistaiseksi vakavia terveysongelmia. Kompas-sivusto kuvailee Hadjahin olevan ”erittäin aktiivinen lapsi”.

Vanhemmat kuitenkin myöntävät, että Hadjahin riippuvuus on niin paha, että sylilapsi kärsii unettomuudesta. Taapero saattaa öisin herätä yksikseen leikkimään.

Kun Sarifudd ja Anita astuivat julkisuuteen lapsensa kofeiiniriippuvuuden kanssa, köyhälle perheelle toimitettiin maitoa ja ruokaa Hadjahin kofeiinista mahdollisesti aiheutuvien terveysongelmien minimoimiseksi. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja