Valtteri Bottas teki Mercedeksen datasulkeisissa havainnon: ”Siinä tuli ehkä pieni virhearviointi itselleni”

Mercedeksen huolellinen analyysi auton numero 77 vauhdin hidastumisesta Bahrainin F1-kisassa paljasti Valtteri Bottakselle kehityskohteen omassa ajamisessaan.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Kiinan GP suorana 12.-14.4.
Pe: 1. harjoitukset klo 04.55,
2. harjoitukset klo 08.55
La: 3. harjoitukset klo 05.55, aika-ajot klo 08.55, ennakkotunnelmat klo 08.00
Su: Kiinan GP klo 09.10, ennakkotunnelmat klo 08.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

Bottas ylsi Ferrarin epäonnen myötä tallikaverinsa Lewis Hamiltonin jälkeen toiseksi toissa viikon Bahrainin GP:ssä, mutta vauhdillisesti kisa ei ollut häneltä samanlaista riemumarssia kuin kauden avannut Australian kisa.

Joka tapauksessa Bottas pääsee Kiinan viikonloppuun yhden pisteen MM-johdossa. Hän kertoo tehneensä tiimin kanssa huolellisen arvioinnin vauhdin puutteesta suhteessa Hamiltoniin sekä Ferrarin Charles Leclerciin ja Sebastian Vetteliin.

– Kisahan alkoi itse asiassa ihan hyvin, mutta sitten meillä ei ollut ihan sellaista vauhtia, mitä Ferrarilla, mutta tietenkin meillä oli luotettavampi auto ja vähän tuuriakin meidän puolellamme, että pääsimme ykköseksi ja kakkoseksi, mutta tietenkin se ero, joka minulla oli tiimikaveriin, oli vähän liian iso, Bottas tunnustaa C Moren haastattelussa.

– Se auto, joka on aina edellä, saa vähän paremman taktiikan, ja ehkä minulla tuli isoin ero siinä, kun oltiin keskistintillä. Olin sillä kovemmalla renkaalla, ja se oli vähän pidempi stintti, niin siinä tuli vähän takkiin.

– Sitten mitä muuten ollaan analysoitu, niin siinä oli jotain roskaa tarttunut etusiipeen ja omalta osalta ehkä stinttien alussa olisi ollut varaa päästellä vähän kovemmin, että renkaat olisivat tuolla kahdella stopilla kestäneet vähän kovempaakin menoa. Siinä tuli ehkä pieni virhearviointi itselläni. Noista oikeastaan se aikaero koostui, Bottas summaa.

Lue myös:

    Uusimmat