Valtteri Bottas teki jäätävän tempun Lewis Hamiltonille – brittikuskilta väheksyvää tekstiä

Mercedeksen suomalaiskuski Valtteri Bottas osoitti kylmäpäisyyttään sunnuntaina Britannian GP:ssä, kun hän kuittasi jäätävällä tavalla sijoituksensa takaisin tallikaveriltaan Lewis Hamiltonilta. Brittikuski itse suhtautui tilanteeseen sangen vähätellen.

Kisan alkuvaiheilla Bottas ja Hamilton kävivät kovaa kisaa kärkipaikasta. Bottas oli edellä, sillä hän lähti kisaan paalulta, pitäen asemansa ensimmäisissä mutkissa.

Lopulta Hamilton teki kuitenkin ohituksen ja otti ykköspaikan haltuunsa. Mutta vain hetkeksi.

Mutkissa seitsemän ja kahdeksan tapahtuneen ohituksen jälkeen Bottas liimautui Hamiltonin perään. Suomalaiskuski ei paljoa nöyristellyt, vaan hän hyökkäsi sisään ja ohitti tallikaverinsa kovavauhtisessa Copse-mutkassa.

Ohitus keräsi isosti kehuja ympäri F1-maailmaa.

Hamilton sen sijaan suhtautui tähän… rauhallisemmin.

– Puhuimme ennen kisaa siitä, että miten kunnioitamme toisiamme ensimmäisessä mutkassa. Että pitäisimme huolen siitä, ettemme osuisi toisiimme.

– Ja vaikka ohitin hänet ja hän oli tulossa takaisin, olisin voinut mennä eteen ja blokata hänet, Hamilton sanoi, sangen vähättelevään sävyyn.

Perään Hamilton koitti kuitenkin paikkailla.

– Se ei olisi ollut oikein, brittikuski viittasi mahdolliseen blokkausliikkeeseen.

– Lopulta hän pääsi takaisin edelle, mutta tuo on kisaamista. Tuo oli reilua kilvanajoa, Hamilton jatkoi.

Hamiltonin mukaan hän päätti tehdä kisan alussa poikkeavan lähestymistavan.

– Olen varma, että moni oletti minun vain säästävän renkaita, mutta teinkin aivan toisinpäin. Otin riskin ja yritin vain päästä ohi. Kävimme mahtavan taistelun, mikä oli upeaa. Toivottavasti saamme lisää noita, Hamilton sanoi hänen ja Bottaksen väännöstä.

Brittikuski sai lopulta niin sanotun ilmaisen varikkopysähdyksen radalle tulleen turva-auton myötä. Tämä ei ollut kuitenkaan isoin syy Hamiltonin voittoon, vaan hän pystyi ajamaan kisan läpi yhdellä pysähdyksellä. Bottas sen sijaan vieraili varikolla kahteen eri otteeseen.

Lue myös:

    Uusimmat