F1-lehdistökatsaus: Valtteri Bottaksen huima temppu vaati täytettä housunpuntteihin – silti Lewis Hamilton onnistui vakuuttamaan toimittajat suomalaista paremmin

Valtteri Bottaksen taistelu Mercedes-tallikaveriaan Lewis Hamiltonia vastaan sai tunnustusta kansainväliseltä F1-lehdistöltä Ison-Britannian GP:n jälkeen, mutta monet asiat britin ajamisessa saivat toimittajia hänen puolelleen.

Hamilton voitti sunnuntain kisan Silverstonessa päästyään Bottaksen edelle turva-autotilanteen ansiosta. Mestari piti paikkansa loppuun asti. Kolmas oli Ferrarin Charles Leclerc, kun Sebastian Vettelin peräänajo pudotti Red Bullin Max Verstappenin palkintopallitaistelusta.

Listasimme kommentteja eri F1-medioista.

Alberto Sabbatini, Autosprint:

– Olen antipopulisti ja menen vastavirtaan. Minulle kisan komein ohitus oli Bottaksen ohitus Hamiltonista kisan alussa Copse-mutkassa. Koska Copse on mutka, johon tullaan 290 kilometrin tuntinopeudessa ja se todella vaatii kaksi pallia ohittaa Hamilton siellä.

Andrew Benson, BBC:

– Kisan jälkeen nopeana johtopäätöksenä olisi voinut sanoa, että Hamilton voitti kisan, koska Alfa Romeon Antonio Giovinazzin aiheuttama turva-autotilanne antoi hänelle ”ilmaisen” varikkokäynnin, joka päästi hänet Bottaksen edelle. Mutta se olisi väärin sanottu. Itse asiassa sillä hetkellä, kun Giovinazzi meni ulos radalta, Hamilton oli jo valmiiksi erittäin vahvassa asemassa.

– Hamilton teki sen, mikä oli tuomassa hänelle voiton kisassa turva-autolla tai ilman. Hän oli jo päättänyt ennen kisaa, että hän yrittää yhtä pysähdystä, tietäen Bottaksen tekevän kaksi. Se tarkoitti, että hän huolehtii renkaistaan ja venyttää stinttiään niin pitkäksi kuin mahdollista. Hamilton teki sen mahtavasti ja piti renkaansa paljon paremmassa kunnossa kuin mihin Bottas pystyi.

Edd Straw, Autosport:

”Miksi Bottas oli aina tuomittu häviämään Hamiltonille”

– Hamilton, joka putosi hetkeksi DRS-etäisyydeltä ja pystyi sitten tekemään uuden kolhun Bottaksen rintapanssariin, omasi selvästi vauhtiedun puolellaan. Suomalainen pysyi silti kivenkovana kärjessä ja kesti painetta kuin pesusieni.

– Hamiltonin vauhdin lisäksi hänen renkaiden hallintansa oli vaikuttavaa. Kun ottaa huomioon, että Bottaksen ensimmäinen mediumsetti oli aivan äärirajoilla, kun ne poistettiin kierroksella 16, on oikeutettua kysyä, olisiko hän saanut pidettyä vasemman eturenkaansa ehjänä, vaikka olisi saanut suojella niitä alusta asti. Ja vaikka Bottas olisi venyttänyt ensimmäistä stinttiään ja saanut kovat renkaat kestämään samalla tavalla kuin tallikaverinsa, Hamiltonin vauhtiero olisi varmistanut sen, että (Bottas) olisi ollut uhattuna tasaisin väliajoin. Se olisi ollut paljon vaadittu.

Auto Motor und Sport:

– Hamilton ei ollut paalupaikalla. Hän ei ohittanut Valtteri Bottasta radalla. Hän ei ohittanut yhtään ainutta autoa. Turva-auto antoi hänelle kärkipaikan. Ja silti meidän täytyy antaa paras arvosana MM-suosikille, koska hän oli supernopea kisassa. Jos ajat 32 kierrosta vanhoilla kovilla renkailla nopeammin kuin tallikaveri seitsemän kierrosta vanhoilla pehmeillä, olet sinä päivänä eri tähdellä.

(juttu jatkuu videon jälkeen)

Umberto Zapelloni, La Gazzetta dello Sport:

– Näimme toiset kasvot Sebastianilta, jota Verstappen jahtasi kierroksella 38, menetti paikkansa ja yrittäessään ohittaa tämän, ajoi Maxia päin ja heitti tämän soralle. Voimme nimittää sitä turhautumisesta johtuneeksi virheeksi. Todellisen show’n Silverstonessa esittivät Leclerc ja Verstappen. Näyttämö on nyt heidän.

Leo Turrini, blogisti:

– Jos Leclerc olisi hänelle ongelma, niin ongelma olisi tuplaongelma. Vastauksen täytyy kuitenkin tulla Sebiltä itseltään. Radalla. Leclerc oli jälleen fantastinen. Eikä hän ole edes voittanut kisaa vielä! Voin olettaa, ettei voitakaan ennen kuin (tallipäällikkö) Mattia Binotto antaa hänelle ja Vettelille auton, kuten Merceksellä on, jolla tehdään kisan nopein kierrosaika kuluneilla renkailla kisan lopussa.

Giorgio Terruzzi, Corriere della Sera:

– Fakta on se, että (Vettelin) kärsimyksen tunteesta on tulossa pysyvä, koska Leclerc näyttää liikkuvan identtisellä autolla sillä rauhallisuudella, jonka hänen kapteeninsa on kadottanut.

Marco Letizia, Corriere della Sera:

– Pieni poika punaisissa tekee legendaarisen ohituksen Silverstonen radalla ja nelinkertaisen mestarin pää menee tilttiin.

Saksalainen uutistoimisto DPA:

– Kun täytyy suoriutua, Sebastian Vettel tekee vakavan virheen. Ei ollut ensimmäinen kerta, kun nelinkertainen maailmanmestari oli vauhtiradalla paineen alla. Virhearvion seurauksena heppenheimilainen ajoi Max Verstappenin perään ja antoi pisteet pois vältettävissä olleella kolarilla.

Lue myös:

    Uusimmat