Valkovenäläistähti avautuu ukrainalaisvastustajien toimista – edessä jännitteinen hetki: "Jos hän vihaa minua, se on ok"

Valkovenäläinen tennistähti Aryna Sabalenka ei mieti, mitä ukrainalainen Marta Kostjuk hänestä ajattelee, kun kaksikko kohtaa Ranskan avointen avauskierroksella.

Tennis on ollut yksi ainoista lajeista, jossa venäläis- ja valkovenäläispelaajat ovat saaneet osallistua kansainvälisiin kilpailuihin Venäjän Ukrainassa aloittaman sodan aikana. Päätös on luonut jännitteitä, kun ukrainalaispelaajat ovat saaneet vastaansa pelaajia Venäjältä tai Valko-Venäjältä. 

Ensi viikolla käynnistyvän Ranskan avoimen turnauksen avauskierroksella jännitteitä on jälleen ilmassa, kun Kostjuk kohtaa valkovenäläisen supertähden Aryna Sabalenkan. 

Maailmanlistalla kakkosena oleva Sabalenka ei odota Kostjukin muuttavan toimintaansa hänen kohdallaan. Valko-Venäjä on toiminut Venäjän liittolaisena koko sodan ajan.

– Jos heistä (ukrainalaisista) tuntuu hyvältä olla kättelemättä, se sopii minulle, Sabalenka sanoi Ranskan avointen alla BBC:n mukaan.

Sabalenka juhli uransa ensimmäistä grand slam -turnauksen voittoa tammikuussa Australiassa. Ranskassa valkovenäläisellä on mahdollisuus nousta ensimmäistä kertaa maailmanlistan kärkeen ohi Puolan Iga Swiatekin.

Sabalenka on aiemmin todennut julkisesti, ettei hän kannata sotaa Ukrainassa. Perjantaina Sabalenka sanoi BBC:n mukaan, että lopettaisi sotatoimet, jos pystyisi sen tekemään.

Kostjukin protestin pohtimiseen Sabalenka ei sanojensa mukaan tuhlaa energiaa.

– Se ei kuulu minulle. Jos hän vihaa minua, se on ok. En voi tehdä mitään asialle.

– On ihmisiä, jotka rakastavat minua ja on ihmisiä, jotka vihaavat minua. Jos hän vihaa minua, minä en kuitenkaan tunne mitään sellaista häntä kohtaan.

Sabalenkalta heltisi kuitenkin myös ymmärrystä ukrainalaispelaajille.

– Tavallaan ymmärrän, miksi he eivät kättele. Toisaalta minusta urheilua ei pitäisi politisoida. Olemme vain urheilijoita.

Lue myös:

    Uusimmat