Valkovenäläinen supertähti avautuu kohtelustaan: "En ole koskaan kohdannut niin paljon vihaa"

Tennistähti Aryna Sabalenka on avautunut Miamin tennisturnauksen alla WTA-kiertueella kohtaamastaan vihasta.

Sabalenka on noussut yhdeksi tennismaailman suurimmista tähdistä. Valkovenäläinen voitti vuoden alussa Australian avoimen tennisturnauksen ja nousi takaisin uransa toistaiseksi parhaaseen sijoitukseen WTA-rankingin kakkospaikalle.

Venäläiset ja valkovenäläiset urheilijat on useissa lajeissa suljettu kansainvälisten kilpailuiden ulkopuolelle Venäjän hyökättyä Ukrainaan reilu vuosi sitten. Tenniksessä on toimittu toisin, ja venäläiset ja valkovenäläiset ovat saaneet kilpailla normaalisti ilman maatunnuksia.

Muut pelaajat ovat suhtautuneet venäläisiin ja valkovenäläisiin vaihtelevasti. Ukrainalainen Marta Kostjuk kieltäytyi hiljattain kättelemästä venäläistä Varvara Gratshevaa ottelun jälkeen ja toinen ukrainalainen Lesia Tsurenko vetäytyi Indian Wellsin turnauksesta juuri ennen otteluaan Sabalenkaa vastaan.

Sabalenka avautui saamastaan kohtelusta Miamin turnauksen alla.

– On ollut todella vaikeaa, koska en ole koskaan kohdannut niin paljon vihaa pukuhuoneessa, Sabalenka sanoi Reutersin mukaan.

– Instagramissa on paljon vihaajia hävityn ottelun jälkeen, mutta pukuhuoneessa en ole koskaan törmännyt tällaiseen.

Sabalenka on aiemmin sanonut olevansa pahoillaan ukrainalaisten puolesta Venäjän hyökkäyksen vuoksi.

– On ollut todella vaikea ymmärtää, että niin monet vihaavat minua ilman mitään syytä. En ole tehnyt mitään.

Sabalenka kertoo päätyneensä "erikoisiin keskusteluihin" joidenkin pelaajien taustajoukkojen kanssa viimeisen vuoden aikana.

– Se on ollut vaikeaa, mutta tilanne on muuttunut paremmaksi.


Lue myös:

    Uusimmat