Ukrainalaispelaaja vetäytyi suurturnauksesta – urheilupomon tökeröt kommentit aiheuttivat rajun reaktion: "Olin täysin sokissa"

Ukrainalainen Lesia Tsurenko vetäytyi Indian Wellsin tennisturnauksesta ennen kolmannen kierroksen otteluaan Valko-Venäjän Aryna Sabalenkaa vastaan. Tsurenko kertoi ukrainalaiselle Big Tennis Ukraine -sivustolle WTA-kiertueen toimitusjohtajan Steve Simonin sanojen järkyttäneen häntä.

WTA-rankingin sijalla 95 oleva Tsurenko oli ottanut suurturnauksen kahdella ensimmäisellä kierroksella kaksi kovaa päänahkaa kaatamalla Kiinan Lin Zhun ja Kroatian Donna Vekicin. Kolmannella kierroksella odotti tuore Australian avointen voittaja Sabalenka, mutta ottelu jäi pelaamatta.

Tsurenko kertoi olleensa jo kävelemässä kentälle, kun hän joutui vetäytymään.

Taustalla vaikutti muutama päivä aiemmin Simonin kanssa venäläisten ja valkovenäläisten pelaajien asemasta käyty keskustelu, joka oli järkyttänyt ukrainalaista.

– Hän sanoi, ettei itse tue sotaa, mutta jos jotkut venäläiset ja valkovenäläiset pelaajat tukevat sitä, se on vain heidän mielipiteensä, eikä muiden mielipiteiden pitäisi vaikuttaa minuun, The Independent kirjoittaa Tsurenkon kertoneen Simonin kommenteista.


Tsurenko kertoo Simonin sanojen vaikuttaneen hänen pelaamiseensa jo toisen kierroksen ottelussa Vekiciä vastaan..

– Olin täysin sokissa keskustelun jälkeen. Jo edellisessä ottelussani minun oli todella vaikea pelata. Kun minun oli aika mennä kentälle (Sabalenkaa vastaan), sain paniikkikohtauksen, enkä yksinkertaisesti pystynyt pelaamaan. Ollakseni rehellinen, romahdin henkisesti.

Toisin kuin monissa muissa lajeissa, tenniksessä venäläiset ja valkovenäläiset ovat joitain poikkeuksia lukuunottamatta saaneet osallistua turnauksiin ilman maatunnuksia. Venäläisten ja valkovenäläisten odotetaan pääsevan tulevana kesänä mukaan myös Wimbledonin turnaukseen Lontoossa. Viime vuonna heidän pelaamistaan ei turnauksessa sallittu.

Tsurenko kertoo Simonin odottavan venäläisten ja valkovenäläisten palaavan laajemminkin mukaan urheiluun.

– Hän sanoi olevansa vakuutunut siitä, että venäläiset ja valkovenäläiset palaavat olympialaisiin, ja että se tapahtuu juuri niin kuin tenniksessä, Tsurenko kertoi.

– Hän sanoi myös, ettei reilun pelin henkeä tai olympiahenkeä ole rikottu, päin vastoin. Kun kysyin, ymmärsikö hän, mitä hän puhuu Venäjän hyökätessä minun maahani, hän vastasi kyllä.

Tsurenko kertoi kertoneensa Simonin kommenteista muille kiertueen ukrainalaispelaajille. He kyseenalaistavat Simonin jatkon kiertueen johdossa.


– Kaikki olivat sokissa, Tsurenko sanoi.

– Olemme pyytäneet päästä konferenssipuheluun WTA:n hallituksen kanssa, jotta voimme kysyä, miten Steve Simonin kaltainen henkilö voi johtaa WTA:ta, ja mitä asialle pitäisi tehdä.


Juttua muokattu 16.3. kello 17.05. Vaihdettu juttuun oikea kuva. Aiemmassa kuvassa esiintyi Donna Vekic.

Lue myös:

    Uusimmat