Valkoisemmat hampaat luonnollisesti? Tämän TikTok-vinkin hammaslääkäri hyväksyy

Viisi helppoa vinkkiä parempaan suuhygieniaan 0:46
Hyvä suuhygienia auttaa pitämään hampaat puhtaan näköisinä. Katso videolta hammaslääkärin viisi helppoa vinkkiä.

Kiivistä, kurkusta ja ruokasoodasta valmistettu hammastahna vaalentaa hymyä, mutta tahnan jatkuva käyttö voi johtaa hampaiden reikiintymiseen.

Säihkyvän valkoinen hymy on monen haaveissa. Hampaitaan voi yrittää vaalentaa valkaisevilla hammastahnoilla tai suuhygienistin vastaanotolla tehtävällä kemiallisella valkaisulla, mutta monet ovat valmiita kokeilemaan myös erilaisia kotikonsteja.

Erilaisia tee se itse -niksejä TikTok-tilillään jakava Armen Adamjan vinkkaa yhdestä luonnollisesta tavasta saavuttaa valkoisempi purukalusto. Hittivideollaan mies kertoo, miten kiiviä, kurkkua ja ruokasoodaa sekoittamalla syntyy hampaita valkaiseva seos, jota voi käyttää tavallisen hammastahnan tapaan.

Mutta toisin kuin tavallista fluorihammastahnaa, tätä seosta ei tule käyttää kahdesti päivässä vaan korkeintaan kahdesti viikossa, Armen sanoo.

Jos video ei näy, voit avata sen tästä.

Somessa kiertäviin vinkkeihin on järkevää suhtautua varauksella suuremmat vahingot välttääkseen. Kiivistä, kurkusta ja ruokasoodasta halvalla valmistuva valkaiseva hammastahna kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, mutta tällä kertaa näin ei ole asian laita.

Amerikkalainen hammaslääkäri Joseph Field kertoo kikasta uutisoivalle Bustle-sivustolle, että Armenin vinkki todella toimii.

Hammaslääkäri käyttäisi vain pari kertaa kuussa

Field kertoo, että salaisuus piilee tahnassa käytetyissä ainesosissa.

– Kiivin, kurkun ja ruokasoodan yhdistelmä poistaa hyvin tahroja hampaista ja tekee niistä valkoisemman näköiset, hammaslääkäri sanoo Bustlelle.

Seoksen tehokkain valkaisija on hampaita hiova ruokasooda. Myös kiivin ja kurkun hedelmähapot hajottavat ja poistavat hammaspinnoilta tahroja.

Fieldin mukaan aineksista valmistettua tahnaa voi käyttää hammaspesuun, kunhan ei tee sitä joka päivä. Jatkuva käyttö syövyttää hammaskiillettä, joka suojaa hampaita reikiintymiseltä. Field harjaisi hampaat kiivihammastahnalla aluksi korkeintaan 10 peräkkäisenä päivänä, minkä jälkeen suositeltava käyttömäärä on korkeintaan kerran tai kaksi kuukaudessa.

Myöskään ruokasoodaa yksinään ei tulisi käyttää pitkäaikaisesti hampaisiinsa, vaikka aine valkaisevista ominaisuuksistaan tunnetaankin. Emäksinen ruokasooda hankaa hammaskiillettä ja voi johtaa jatkuvassa käytössä hampaiden vaurioitumiseen. Terveys- ja hyvinvointisivusto Prevention kertoo, että ruokasoodaa tulisi käyttää osana hampaiden puhdistusta vain pari kertaa viikossa.

Hampaan paikkaaminen ei paranna kariesta 2:20
Onko karies ikuinen vaiva? Katso videolta hammaslääkärin haastattelu.

Lue myös:

    Uusimmat