Vakavassa ahdingossa oleva F1-talli ei saa kaikkia kuljettajiaan radalle – auton viivästyminen laittoi suunnitelmat uusiksi

F1-talli Williams kertoi maanantaina, että tallin auto nähdään Barcelonan radalla aikaisintaan keskiviikkona. Ongelmat laittoivat myös kuljettajasuunnitelmat uusiksi.

Motorsport.comin mukaan Williams ilmoitti maanantai-iltapäivänä Robert Kubican ja George Russellin jakavan kuljettajantehtävät keskiviikkona ja torstaina.

Russell nousee uuden auton rattiin keskiviikkona aamupäivän testeissä, ja tauon jälkeen vastuu siirtyy Kubicalle. Puolalainen jatkaa Williamsin ratin takana myös torstaina. Viimeisen testipäivän päättää Russell.

Williamsin vaikeudet vaikuttavat testikuljettaja Nicholas Latifiin, jonka oli määrä ajaa uudella autolla tiistaina ja osittain myös keskiviikkona. Kanadalainen ei kuitenkaan pääse radalle lainkaan, sillä tallin kaksi peruttua testipäivää sotkivat aikataulut täysin.

Tallipäällikkö Clare Williams kertoi maanantaina tallin joutuvan perumaan myös tiistain testit. Talli menettää ainakin neljäsosan kautta edeltävästä testiajastaan. 

ꟷ Näyttää entistä todennäköisemmältä, ettemme pääse radalle kuin vasta aikaisintaan keskiviikkona, Williams tunnustaa tiedotteessa.

ꟷ Tämä on tietysti äärimmäisen iso pettymys, mutta valitettavasti se tilanne, jossa olemme, hän jatkoi.

Auton valmistumisen viivästyminen käynnisti huhut Williamsin pahoista talousvaikeuksista. MTV Urheilun tietojen mukaan ainakin kuljettaja Robert Kubicaa tukevat puolalaiset yhteistyökumppanit ovat hoitaneet maksunsa ajallaan, mutta sama tilanne ei välttämättä koske kaikkia sponsoreita.

Testit ajetaan Barcelonassa 18.-21. helmikuuta ja 26. helmikuuta-1. maaliskuuta. 

Lue myös:

    Uusimmat