F1-renkaisiin tullut erikoinen muutos ꟷ Valtteri Bottas: ”Vähän kuin ne olisi putsattu silikonilla”

F1-sarjan rengasvalmistaja Pirelli esitteli tähän kauteen renkaat, joita voisi ensi vilkaisulta luulla äärimmäisin liukkaiksi. Mercedes-kuski Valtteri Bottaksen mukaan tuntuma radalla ei kuitenkaan ole lainkaan erilainen.

Pirellin uudet renkaat ovat pakasta otettuina häikäisevän kiiltäviä. Syy tähän löytyy valmistajan mukaan siitä, että yhtiö on alkanut käyttää niiden valmistuksessa kromisia muotteja.

Valtteri Bottakselle ei selitys ollut vielä Barcelonan ensimmäisenä testipäivänä kantautunut. Hänkin pani merkille erikoisen uudistuksen renkaissa.

ꟷ En tiedä, mistä johtuu, mutta ne ovat näköjään sellaisia kiiltäviä ꟷ vähän kuin olisi silikonilla putsattu, Bottas ihmettelee MTV Urheilun haastattelussa.

ꟷ Eivät ne ole mitenkään liukkaita, kun lähtee, mutta ne näyttävät vain tosi kiiltäviltä, hän jatkaa.

Bottas käytti ensimmäisenä testipäivänään Barcelonassa yhden sarjan pehmeitä ja kaksi settiä keskikovia renkaita. Kaiken kaikkiaan uudet Pirellit tuntuivat melko samanlaisilta kuin aiemmin.

ꟷ Tosi samantyyppiset kuin viime vuonna. Ei oikeastaan mitään eroa. Ehkä niihin pehmeämpiin seoksiin on tullut enemmän muutoksia, Bottas arvioi.

Suomalaiskuski urakoi aamupäivän osiossa yhteensä 69 kierrosta.

Lue myös:

    Uusimmat