Mainos

Vaimo vitsaili, että puoliso kärsii "miesflunssasta" – mies kuoli muutamaa päivää myöhemmin

Viattomina oireina alkanut sairaus vei muutamassa päivässä hyväkuntoisen ja urheilullisen miehen hengen. 

Kun Karen Laveryn aviomies alkoi valittaa vuotavaa nenäänsä ja kipeitä lihaksiaan, vaimo ei uskonut kyse olevan mistään vakavasta, vaan vitsaili hyväkuntoisen ja urheilullisen miehensä kärsivän niin kutsutusta ”miesflunssasta”.

Muutamaa päivää myöhemmin puoliso Jimin todellinen terveydentila selvisi, kun todella huonoon kuntoon mennyt mies kiidätettiin sairaalaan. 49-vuotiaan miehen todettiin kärsivän verenmyrkytyksestä, ja hänet jouduttiin vaivuttamaan koomaan.

Viisi päivää koomaan vaivuttamisen jälkeen jälkeen perhe joutui sanomaan viimeiset hyvästinsä rakkaalle isälleen ja aviomiehelleen.

Miehensä tarinan jakamalla Laveryn haluaa muistuttaa ihmisiä siitä, miksi pienetkin oireet tulisi aina ottaa vakavasti. Niiden sivuuttaminen voi maksaa sinun tai läheisesi hengen.

– Jim yritti olla sinnikäs, mutta jos hän olisi mennyt lääkäriin aiemmin, hän saattaisi olla nyt täällä, Laveryn kertoo.  

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Vaimo tuntee huonoa omaatuntoa siitä, että hän meni vitsailemaan miehensä kunnolla, vaikka tilanne oli itse asiassa todella vakava.

– Hänellä oli vaikeuksia nousta tuolista ja minun täytyi auttaa häntä. Sanoin hänelle, että toivottavasti hän ei ole saanut niveltulehdusta, kuten minä. Vitsailin siitä, nivelongelmista pitkään kärsinyt Laveryn kertoo.

Miehen elimet alkoivat pettää yksi kerrallaan 

Vaikka vaimo vitsailikin miehensä kunnolla, lopulta hän kehotti Jimiä lääkäriin kertomaan oireistaan. Jim ei kuitenkaan suostunut vaimonsa pyyntöön, vaan päätti sinnitellä niin pitkään kuin mahdollista. Vaikka mies menikin lopulta tutkimuksiin, silloin oli jo liian myöhäistä.

– Hänen liikkeensä olivat hidastuneet, hän pystyi tuskin liikkumaan. Se oli todella pelottavaa. Kun saavuimme sairaalaan, hänet laitettiin heti tippaan kuivumisen vuoksi.

Pian mies joutui myös dialyysihoitoon munuaisten alkaessa pettää. Lääkäritkään eivät uskaltaneet antaa perheelle toivoa, vaan kertoivat ainoastaan tekevänsä parhaansa. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Istuimme Jimin kanssa koko päivän aamusta iltaan. Kun näin mieheni hengityskoneessa kykenemättä auttamaan häntä, se oli todella turhauttavaa. Päivän edetessä hänen sormenpäänsä alkoivat mustua, sitten hänen jalkansa, vaimo kertoo.  

Seuraava aamuna miehen kaikkien elinten, sydäntä lukuun ottamatta, todettiin pettäneen. Hän pysyi hengissä ainoastaan koneiden varassa. Perhe päätti antaa isänsä mennä ja sammuttaa elintoimintoja ylläpitävät koneet – mitään ei ollut enää tehtävissä.

– Istuimme sydämet särkyneinä hänen vieressään, ja juttelimme hänelle kahden tunnin ajan ennen kuin hän lähti luotamme. Lääkärit kertoivat meille, että hän pystyy edelleen kuulemaan, emmekä halunneet hänen ajattelevan, että hän olisi yksin, Lavery kertoo miehensä viimeisistä hetkistä.

Lähde: Metro 

***

9:29

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.