Kevään juhla vappu on jälleen käsillä. Herkkupäivän menu huipentuu helposti valmistettaviin munkkitankoihin!
Jos sää vain sallii, on toukokuun ensimmäisenä päivänä tapana mennä nauttimaan naposteltavista aurinkoon. Ulkona herkuttelun tunnelmasta nauttii koko perhe ja vapun eväsretkelle mahtuu helposti isompikin joukko vieraita.
Piknikille kannattaa valita kylmänä maistuvia ruokia, joiden kuljettaminen on helppoa. Ruuat on järkevintä tehdä valmiiksi etukäteen.
Koosta puistopiknikin kolmen ruokalajin menu tänä vuonna vaikkapa kevätkauden ehdottomasta herkusta eli parsapiirakasta, ruokaisasta pastasalaatista sekä perinteiset munkit korvaavista, maukkaista churroista.
Mitkä ihmeen churrot?
Vappupiknikin kruunaavia churroja voisi kutsua Espanjan omiksi munkeiksi. Churrot ovat uppopaistettuja, pitkulaisia munkkitankoja, jotka nautiskellaan useimmiten sellaisenaan sokerissa kieritettynä tai paksun kaakaomaisen suklaakastikkeen kera.
Parhaimmillaan churrot ovat tietysti Espanjan auringon alla, paikallisesta kahvilasta tai katukärrystä ostettuna. Lähes autenttisen churroelämyksen voi kuitenkin kokea myös kotikeittiössään: churrot syntyvät yhtä helposti vappupöytään kuin perinteiset munkitkin.
Katso reseptit piknik-herkkuihin:



