Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Vaihtelua perinteisille munkeille? Nämä herkut kruunaavat vapun piknikmenun

Myllyn Paras
Julkaistu 27.04.2014 10:38

Kevään juhla vappu on jälleen käsillä. Herkkupäivän menu huipentuu helposti valmistettaviin munkkitankoihin!

Jos sää vain sallii, on toukokuun ensimmäisenä päivänä tapana mennä nauttimaan naposteltavista aurinkoon. Ulkona herkuttelun tunnelmasta nauttii koko perhe ja vapun eväsretkelle mahtuu helposti isompikin joukko vieraita.

Piknikille kannattaa valita kylmänä maistuvia ruokia, joiden kuljettaminen on helppoa. Ruuat on järkevintä tehdä valmiiksi etukäteen.

Koosta puistopiknikin kolmen ruokalajin menu tänä vuonna vaikkapa kevätkauden ehdottomasta herkusta eli parsapiirakasta, ruokaisasta pastasalaatista sekä perinteiset munkit korvaavista, maukkaista churroista.

Mitkä ihmeen churrot?

Vappupiknikin kruunaavia churroja voisi kutsua Espanjan omiksi munkeiksi. Churrot ovat uppopaistettuja, pitkulaisia munkkitankoja, jotka nautiskellaan useimmiten sellaisenaan sokerissa kieritettynä tai paksun kaakaomaisen suklaakastikkeen kera.

Parhaimmillaan churrot ovat tietysti Espanjan auringon alla, paikallisesta kahvilasta tai katukärrystä ostettuna. Lähes autenttisen churroelämyksen voi kuitenkin kokea myös kotikeittiössään: churrot syntyvät yhtä helposti vappupöytään kuin perinteiset munkitkin. 

Katso reseptit piknik-herkkuihin:

Parsapiirakka ruispohjaan

Myllyn Paras

Käytä piirakkapohjaa, joka on halkaisijaltaan 25–30 cm.

Pohja:

1 pkt Myllyn Paras Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikinaa (380 g)

Täyte:

2–3 rkl voita

2–3 sipulia varsineen

500 g vihreää parsaa

250 g ricotta- tai tuorejuustoa

2½ dl kolmen juuston kermaa tai soijakermaa

2 munaa

1–2 tl (yrtti)suolaa

1 tl sitruunapippuria

1 rs kirsikkatomaatteja

tuoretta basilikaa

Ota pakastetaikinapohja sulamaan. Paista sillä aikaa pannulla voissa kuoritut ja pilkotut parsan palat (n. 4–5 cm) ja sipulit. Ota pannu pois liedeltä.

Taputtele sulanut taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, vuokaa ei tarvitse voidella. Levitä piiraan pohjalle paistettu sipuliseos ja parsat kauniisti säteittäin.

Sekoita ricotta- tai tuorejuusto, kerma, munat ja mausteet. Kaada täytteiden päälle. Jaa päälle kauniisti kirsikkatomaatin puolikkaita.

Paista 225-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 30-40 min. Koristele basilikanlehdin tai basilikasilpulla.

Kana-pastasalaatti avokadokastikkeella

Myllyn Paras

noin 6 annosta

5 dl Myllyn Paras Pippuri- tai Pestopastaa

n. 300 g marinoimattomia broilerin fileepaloja currytahnaa

2 sipulia varsineen tai 15 cm purjoa

1 avokado

1 keltainen paprika

1 fenkoli

½ kukkakaali

Kastike:

3 rkl guacamolea

½ dl avokadoöljyä

1 sitruunan mehu

½ tl yrttisuolaa

Keitä pasta kiehuvassa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan "al dente". Sekoita sillä aikaa salaatinkastikkeen ainekset. Huuhdo keitetty pasta kylmällä vedellä ja valuta lävikössä.Laita pasta salaattikulhoon ja kaada päälle kastike, anna pastan marinoitua sen aikaa, kun valmistelet loput ainekset.

Paista pienet kanapalat ja mausta currytahnalla. Suikaloi sipuli, pilko avokado ja valele sitruunalla, jotta se ei tummu. Kuutioi paprika, fenkoli ja kukkakaali. Lisää aineet marinoituneen pastan joukkoon.

VINKKI: Voit valmistaa samalla ohjeella lohisalaatin, korvaa tällöin broileri lohella ja currytahna pestolla. Voit varioida salaatin makua valitsemalla siihen myös muita Myllyn Paras -makupastoja.

Churrot eli munkkitangot

Myllyn Paras

3 dl vettä

75 g voita

¼ tl suolaa

1 rkl hunajaa

1 rkl puristettua sitruunamehua

3 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja

2 munaa

Paistamiseen:

0,7–1 l rypsiöljyä

Pinnalle:

n. 1 dl sokeria

2 tl kanelia

Mittaa vesi, voi ja suola kattilaan ja kiehauta. Ota pois liedeltä, lisää hunaja ja sitruunamehu sekä jauhot ja vatkaa voimakkaasti puuhaarukalla hetki, niin että syntyy taikina. Lisää munat ja vatkaa jälleen hetki, jotta munat sekoittuvat tasaisesti taikinaan.

Siirrä taikina pursotuspussiin (n. 10 mm tylla on hyvä) tai laita muovipussiin, josta leikkaat kulman pois (1cm reikä kulmaan).

Kuumenna öljy uppopaistamista varten suurehkossa kattilassa. Öljy on riittävän kuumaa eli 185-190-asteista, kun siihen pudotettu taikinapala nousee heti pintaan ja öljy alkaa voimakkaasti kuplia.

Pursota kattilaan n. kymmensenttinen pötkö taikinaa, leikkaa tarvittaessa saksilla poikki. Varo, ettei taikinapussi koske kuumaan öljyyn. Paista kattilassa kerrallaan useita churroja molemmin puolin.

Nosta churrot reikäkauhalla talouspaperin päälle lautaselle valumaan ja kääntele leivonnaiset sitten toisella lautasella sokeri-kaneliseoksessa.

Tarjoa churrot tuoreina sellaisenaan tai esimerkiksi sulatettuun suklaaseen dipaten tai vappuna siman kanssa.

Reseptit: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kokeile myös näitä vappuherkkuja:

Munkkirinkelit

Rahkamunkit ja simarosetit

(MTV LIFESTYLE – DESKI)

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Pitsinen Homity pie, Lauran reseptiHelppo lohipiirakka kaupan valmistaikinasta – nappaa mukaan vappupiknikille"Tämä oli hitti!" – rapea nuudeliomeletti maistuu koko perheellePaluu menneisyyteen: Supersimppeli iltapalapiirakka maistuu koko perheelle – tämä luottoresepti kannattaa kaivaa jälleen esiin!Viime hetken tarjottavat uudenvuoden juhliin – vielä ehtii!Tuulihattuja
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 19:09
    Terveys ja hyvinvointi

    Kärsitkö matkapahoinvoinnista? Yllättävä keino voi helpottaa oloa

  • 17:32
    Ruoka

    Akis on kouluttanut kokkeja suomalaisravintoloihin yli 30 vuotta – kaikki lähtee intohimosta

  • 14:15
    Unettomuus

    Pitkään jatkuneella unettomuudella huolestuttavia seurauksia – "Voi olla varhainen varoitusmerkki"

  • 11:33
    Auton varusteet

    Löytyykö jo? Nämä varusteet autossa pitää nyt olla

  • 09:07
    Tekoäly

    Kertooko ajatusviiva tekoälyn käytöstä? Näin kommentoivat asiantuntijat