Vähempikin riittää: Neljän liikkeen salitreeni aloittelijoille

Vähempikin riittää: Neljän liikkeen salitreeni aloittelijoille 2:11
Tämä neljän liikkeen salitreeni sopii aloittelijoillekin.

On yleinen harhaluulo, että salitreenissä pitäisi tehdä kaikki mahdollinen ja mielellään enemmän, että treenistä olisi jotain hyötyä.

Onks pakko, jos ei haluu? Huomenta Suomessa etsitään ratkaisuja vähäiseen treenimotivaatioon tiistaina 5.3. klo 9.50 alkaen valmentaja Piia Pajusen kanssa MTV3-kanavalla tai MTV Katsomossa

Kuntosalilla vähempikin voi riittää varsin hyvin etenkin, jos aikaa ja motivaatiota treenille ei olisi määräänsä enempää.

Valmentaja Piia Pajunen on koostanut MTV Uutisten lukijoille aloittelijoillekin sopivan salitreenin.

Treeni koostuu neljästä liikkeestä. Voit tarkistaa jokaisen liikkeen esittelyn ja tekniset vinkit alla olevilta videoilta.

Tämän kyseisen koko vartaloa harjoittavan treenin voi tehdä 1–2 kertaa viikossa. Yksikin treeni viikkoon on alkuun todella paljon enemmän kuin ei yhtään.

Neljän liikkeen salitreeni aloittelijoille

Muista lämmitellä huolella 10–15 minuuttia heti treenin alussa. Jokaista liikettä tehdään kolme sarjaa.

Ota jokaisen sarjan ja liikkeiden vaihdon välillä 1,5–2 minuutin palautustauko. Näin jaksat tehdä seuraavan sarjan vahvemmin.

Maastaveto 3x6

Tämä on maastaveto 0:53
Tee kuusi toistoa kolmessa sarjassa.

Penkkipunnerrus käsipainoilla 3x8–12

Tämä on penkkipunnerrus käsipainoilla 0:21
Tee 8–12 toistoa kolmessa sarjassa.

Jalkaprässi 3x8–12

Tämä on jalkaprässi 0:32
Tee 8–12 toistoa kolmessa sarjassa.

Kapea ylätalja 3x8–12

Tämä on kapea ylätalja 0:24
Tee 8–12 toistoa kolmessa sarjassa.

Rutiinien muodostus vie aikaa, mutta selkeä suunnitelma auttaa alkuun

Kuntosalille kannattaa mennä selkeä suunnitelma tulevasta treenistä mietittynä. Tällöin aikaa ei mene turhaan haahuiluun ja jahkailuun. Treeniksi voit valita tämän neljän liikkeen salitreenin, jolloin sinulla on tiedossa, mitä kuntosalilla aiot tehdä.

Halutessasi voit kirjata treenissä käyttämäsi painot ylös muistiin. Tällöin seuraavassa treenissä painojen valinta helpottuu ja voit pyrkiä pikkuhiljaa haastamaan aina edellisen viikon kuormia pienillä lisäyksillä.

Kun treeniä ei ole liikaa viikossa tai yksittäinen treeni ei ole liian raskas tai pitkä, madaltaa se kynnystä ylipäätään lähteä liikkumaan. Tämä taas mahdollistaa sen, että treenaamisesta voisi tulla pitkäaikaisempikin rutiini.

Rutiinien muodostumiseen menee usein aikaa, joten kannattaa luoda alkuun selkeä suunnitelma. Voit kirjata esimerkiksi kalenteriisi jo suoraan päivän ja kellonajan, jolloin lähdet toteuttamaan treenin. 

Onks pakko, jos ei haluu? Huomenta Suomessa etsitään ratkaisuja vähäiseen treenimotivaatioon tiistaina 5.3. klo 9.50 alkaen valmentaja Piia Pajusen kanssa MTV3-kanavalla tai MTV Katsomossa

Lue myös:

    Uusimmat