Vaaratilanne kylpyhuoneessa säikäytti – pienten lasten äiti muistuttaa turvallisuusseikasta, jota moni ei välttämättä tule ajatelleeksi

Esikoisen ripeän toiminnan ansiosta vanhemmat onnistuivat pelastamaan vedellä täyttyvään kylpyammeeseen nukahtaneen kuopuksen, kertoo The Sun.

Australialaisäiti Illi kertoi Facebookissa lasten elvytyksestä tietoutta jakavan CPR Kids -sivulla jaetussa julkaisussa, että hänen 2-vuotias lapsensa kiipesi aamuneljän aikaan kylpyammeeseen, täytti sen vedellä ja nukahti. Onneksi 4-vuotias isoveli sattui heräämään ääniin ja herätti äidin.

– Neljän aikaan aamulla 4-vuotias poikamme juoksi makuuhuoneeseen ja huusi, että veli oli kylvyssä ja tarvitsi heti apua, nainen kirjoitti.

Taapero nukahti täynnä vettä olleeseen ammeeseen

Vanhemmat näkivät, että 2-vuotias Archie nukkui kylpyammeessa. Hänellä oli vaippa ja vaatteet päällä. 

Heidän ällistyksekseen Archie oli onnistunut kiipeämään ammeeseen, vaikka hän ei ollut koskaan ennen kyennyt siihen omin avuin. Sitten poika oli ilmeisesti laittanut tulpan pohjaan ja kääntänyt vesihanat päälle. Tämän seurauksena amme ja koko kylpyhuone tulvivat.

Äiti kauhistui tajutessaan, että Archie oli yrittänyt kiivetä pois ammeesta. Se oli kuitenkin osoittautunut liian väsyttäväksi operaatioksi. Poika oli nukahtanut polvilleen ammeeseen.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Archie vietiin lääkäriin. Hänen todettiin olevan täysin kunnossa.

Kammottava läheltä piti -tilanne

Äidistä tuntuu pelottavalta ajatella, miten erilainen tilanne voisi olla, jos esikoinen olisi herättänyt heidät muutamaa minuuttia myöhemmin.

– Olen äärettömän kiitollinen siitä, että 4-vuotiaamme herätti meidät, sillä ilman häntä emme olisi kuulleet mitään. Huoneemme on toisella puolen taloa.

4-vuotias nukkuu yleensä kuin tukki. Äiti olikin yllättynyt, kun poika oli ylipäätään sattunut heräämään.

Varoitus muille vanhemmille

Tämän jälkeen kylpyhuoneen ovi on pidetty lukittuna. Tulppa on pistetty lukkojen taakse kaappiin. Lisäksi pojan huoneen oveen on laitettu ovihälytin.

Äiti halusi kertoa tarinansa varoitukseksi muille vanhemmille. Hän on mielestään ollut aina hyvin tarkka lasten turvallisuuden tähden, mutta kylpyammetapaus pääsi yllättämään.

– En todellakaan tullut ajatelleeksi, että ammeen tulppa pitäisi laittaa lukkojen taakse.

1:08

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja