Säilytätkö sinäkin paristoja näin? Naiselta varoittava esimerkki riskeistä: "Emme ymmärtäneet vaaraa"

Säilytätkö sinäkin paristoja näin? 0:30

Kanadalaisperhe joutui muuttamaan hotelliin keittiössä syntyneen tulipalon vuoksi.

Kanadalainen Alicia Packwood varoittaa Facebook-päivityksessään yleisestä vaarasta. Packwoodin perheen kodissa syttyi tulipalo, kun keittiön laatikossa säilytetyt paristot sytyttivät keittöpyyhkeet palamaan.

Packwood kertoo palohälyttimien herättäneen perheen aamuyöllä puoli kolmen aikaan.

– Palo alkoi laatikossa keittiön saarekkeellamme kahdesta paristosta, jotka koskivat toisiaan negatiivisista navoista. Paristojen kanssa laatikossa oli keittiöpyyhkeitä, jotka syttyivät tuleen. Olemme aina säilyttäneet paristoja näin, emmekä ymmärtäneet vaaraa, Alicia kirjoittaa.

VIDEO: Näin selvität, onko paristo tyhjä vai täysi. Artikkeli jatkuu videon alla.

"Niistä tulee vaara, kun..."

Alicia julkaisi päivityksen ohessa kuvat keittiössä tapahtuneesta hävityksestä. Perheen onneksi palo ei kuitenkaan levinnyt ja kaikki pääsivät ulos ajoissa. Päivityksellä on kymmeniä tuhansia jakoja.

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä

Nainen toivoo, että kaikki kiinnittäisivät nyt huomiota paristojen säilytykseen ja varmistaisivat, ettei paristojen lähellä ole mitään syttyvää.

– Palotarkastaja kertoi meille, että paristot pitäisi säilyttää astiassa ja pystyasennossa. Jos paristosi ovat pakkauksessa, se on ok, niistä tulee vaara vasta, kun kaikki irtoparistot on heitetty yhteen.

VIDEO: Näin sammutat rasvapalon.

Lähteet: Facebook, Mirror

Lue myös:

    Uusimmat