Mainos

Vaa'an lukema ei tuo onnea! Fitness-bloggari jakoi puhuttelevan kuvaparin tavoitepainoon pääsemisestä

Nuori nainen selittää, miksi tietty vaa'an lukema ei ole tavoite, jota kannattaisi ryhtyä tavoittelemaan. 

Monet terveellisiä elämäntapoja noudattamaan ryhtyneet asettavat itselleen tavoitteita, ja usein nämä tavoitteet liittyvät vaa’an lukemaan. Tavoitteen saavuttaminen ei kuitenkaan aina tuo mukanaan sellaista itsevarmuutta ja onnellisuutta kuin moni olisi etukäteen toivonut. 

Yksi tämän asian erittäin hyvin tietävä on 23-vuotias fitness-bloggari Christina Basil, jonka lähes 30 000 seuraajaa ovat ihastuneet naisen inspiroiviin kuviin. Yksi naisen postauksista erottuu kuitenkin joukosta. Tämän paljon huomiota saaneen kuvaparin yhteydessä nainen selittää, miksi painotavoitteen saavuttaminen ei tehnyt hänestä onnellista – päinvastoin. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Teknisesti ottaen olen painavampi kuin vasemmassa kuvassa, mutta en ole koskaan tuntenut itseäni energisemmäksi, rasvattomammaksi ja askeleitani kevyemmäksi, Christina kertoo kuvaparista, jossa hän poseeraa nyt ja vuosi sitten.

Pienuus vaihtui tavoitteeksi terveestä ja vahvasta kehosta

Muutettuaan pois vanhempiensa luota tunnesyöminen otti vallan Christinan elämässä. Noutoruoka ja alkoholi ehtivät kerryttää naisen vartaloon lähes kymmenen kiloa ylimääräistä, ennen kuin päätös laihdutusurakasta syntyi.

Nainen asetti omaksi painotavoitteekseen 54 kiloa; hän halusi jälleen kontrollin elämäänsä ja kehoonsa. Elämänmuutos karkasi kuitenkin pian käsistä.

– Söin noin 1200–1300 kaloria päivässä. Tämä sai kehossani aikaan energiavajeen, mutta tämän lisäksi rääkkäsin kehoani haastavilla HIIT-treeneillä ja lihaskuntotreeneillä useamman kerran viikossa, Christina kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Yritin pakottaa kehoani kulkemaan ilman, että tankissa oli bensaa.

Kun vaa’an lukema näytti maagiset 54 kiloa, Christina kertoo tunteneensa hetken onnea, mutta sitä ei kestänyt kauaa. Pian nainen ymmärsi, että pitääkseen tämän painon, hänen täytyisi jatkaa tiukan ruokavalion noudattamista. Pelkkä numeroiden vahtiminen sai naisen masentuneeksi ja ahdistuneeksi.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Vaikka ajattelutavan muutos vei aikaa, nainen omaksui pikkuhiljaa toisenlaisen lähestymistavan omaan kehoonsa. Tavoite tietystä vaa'an lukemasta vaihtui oman kunnon kehittämiseen, mikä piti motivaatiota paremmin yllä kuin pelkkä vaa’an lukeman tuijottaminen. Nyt nainen haluaa olla mieluummin terve ja vahva kuin mahdollisimman pieni. Ja mikä tärkeintä, hän on paljon onnellisempi kuin ennen. 

– Näen kehoni hämmästyttävänä välineenä. Minulla on vain yksi ainoa elämä, joten miksi en huolehtisi siitä ja pitäisi siitä huolta parhaalla mahdollisella tavalla? Christina kyselee.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Omaan kokemuksiinsa perustaen nainen toivoo, ettei kukaan antaisi vaa'an lukeman määritellä omaa arvoaan. Vaakaa voi käyttää työkaluna oman hyvinvoinnin seuraamisessa, mutta sen ei saisi antaa hallita elämää. 

Lähde: Cosmpolitan

***

0:45

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.