Uutuuskirja: Annimari Korte harjoitteli salaa koronarajoituksista välittämättä: "Meitä uhkailtiin poliiseillakin"

11:30
Annimari Korte oli Tulosruudun Viikon vieraana viime syksynä – kuinka pitkään huippuaiturin ura vielä jatkuu ja mitä sen jälkeen?

Pika-aituri Annimari Korte kertoo uutuuskirjassaan, miten hän treenasi Yhdysvalloissa aamuyöllä kiertääkseen koronarajoituksia. 

Annimari Korte on MTV3-kanavan Viiden jälkeen -ohjelman vieraana torstaina kello 18.00 alkaen. 

Mika Saukkosen kirjoittama Annimari Korte – Yli kaikkien aitojen (Tammi) antaa hyvän kuvan siitä, miten kova harjoittelija Korte on. 

Hän oli harjoittelemassa Floridan Bradentonissa IMG Academyssä, kun koronaviruksen ensimmäinen aalto alkoi levitä Yhdysvalloissa. 

Korte ehti tehdä aamutreenin 17. maaliskuuta, kunnes tuli tieto IMG:n sulkeutumisesta. Hän päätti lähteä Orlandoon, jossa harjoitteli muita suomalaisia yleisurheilijoita. 

Saapumisen jälkeen tuli tieto, että punttisalit suljetaan kaikkialla Floridassa. Urheilijat saivat järjestettyä SUL:n puheenjohtajan Sami Itanin avustuksella kelvolliset harjoitteluvälineet takapihalle. 

Viikon kuluttua yleisurheilukenttäkin meni kiinni. 

– Ajattelimme porukalla, että treenaisimme nyt sitten sen minkä pystyisimme. Tässä vaiheessa ei ollut vielä tietoa Tokion olympialaisten eikä  Pariisin EM-kisojen peruuntumisista.

Paikalle ennen vartijoita

Urheilijat alkoivat harjoitella aikaisin aamulla ennen kuin vartijat tulivat paikalle kentälle. Korte kuvailee toimintaa "rosvo ja poliisi -leikiksi". 

– Ongelmana oli tosin se, että siihen aikaan aamulla oli vielä niin pimeää, ettei aitoja voinut nähdä kunnolla. Työntekijöiden tultua piilottelimme korkeushyppypatjojen takana, jotta meitä ei olisi huomattu, ja tämän jälkeen hipsimme nopeasti pois samaa tietä kuin olimme tulleetkin eli kenttää reunustavien aitojen yli.

Kerran paikalle saapunut auto yllätti luvattomat harjoittelijat, ja treeni pääsi jatkumaan vasta puolen tunnin piilottelun jälkeen. 

– Jatkossa treenasimme – kiellosta huolimatta ja vaikka meitä uhkailtiin poliiseillakin – molemmilla kentillä niin, että aina vartijoiden saapuessa ja keskeyttäessä harjoituksemme ajoimme 40 minuuttia toiselle kentälle, jolla sitten jatkoimme treenimme loppuun. Tilanne alkoi kuitenkin olla jo aika toivoton.

Lopulta Korte ja muut yleisurheilijat saivat tiedon, että sekä Tokion olympiakisat ja EM-kisat on peruttu. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja