Mainos

Uutispommi yllätti AKT:n johdon – uusi rikosilmoitus kiusaamisesta

Auto- ja kuljetusalan työtekijäliiton AKT:n entisen puheenjohtajan sihteeri Nesrin Can on tehnyt työpaikkakiusaamisesta rikosilmoituksen.

Can vahvisti tiedon MTV3 Uutisille tänään iltapäivällä. Hän kertoi tehneensä rikosilmoituksen tällä viikolla. Vielä ei ole tiedossa, ottaako poliisi asian tutkittavakseen.

Can on sairaslomalla AKT:stä kiusaamisen takia. Kiusaajikseen hän on maininnut useita henkilöitä, jotka ovat hänen yläpuolellaan liiton johdossa. Hän ei ole yksilöinyt kiusaajiaan.

Tänään erotettu liiton entinen puheenjohtaja Timo Räty ei ole kiusaajien joukossa.

– Kiusattu on aika heikoilla silloin kun kiusaaminen kollektivisoituu, Can toteaa.

Nesrin Can teki ilmoituksen kiusaamisesta työnantajalleen toukokuussa. Can olisi halunnut itse ratkaista kiusaamisasiat AKT:n sisällä, mutta se ei hänen mukaansa onnistunut.

Rädyn luottamusta liitossa heikensi muun muassa se, että hän solmi sihteerinsä ja tämän äidin kanssa elinikäisen vuokrasopimuksen. Canin mukaan vuokrasopimus tehtiin juuri kiusaamisen takia, työsuhteen suojaksi.

AKT:n keskustoimistoon tieto Canin tekemästä rikosilmoituksesta tuli yllätyksenä.

– Me olemme pyrkineet talon sisäisesti hoitamaan tätä asiaa, kertoo MTV3 Uutisten tavoittama hallintopäällikkö Kati Wallin.

AKT:ssa kiusaamiskohu on jo toinen.

Entistä puheenjohtajaa Timo Rätyä epäillään työturvallisuusrikoksesta ja henkisestä pahoinpitelystä. Asianomistajia on kaksi, toinen heistä on nykyinen AKT:n yhteyspäällikkö Hilkka Ahde.

Asia on syyteharkinnassa, joka valmistunee vasta syksyllä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.