Mainos

Räty avautuu liiton vuokrasopimuksista muistiossaan

AKT:n puheenjohtajan paikalta potkut saanut Timo Räty avautuu liiton valtuustolle tarkoitetussa muistiossa muun muassa ihmetystä aiheuttaneista vuokrasopimuksista.

Räty oli sopinut entisen sihteerinsä Nesrin Canin ja tämän lähisukulaisen kanssa vuokrasopimukset, joihin oli kirjattu, että vuokralaisella on "elinikäinen" oikeus asumiseen asunnossa.

Se tarkoittaa sitä, että AKT:lla on tavallista korkeampi kynnys irtisanoa henkilön vuokrasopimus.

– Vuokrasopimuksessa on määräys vuokrasopimuksen "elinikäisyydestä." Tämän määräyksen tarkoituksena on suojella Nesrin Cania hänen asumisensa osalta työnantajan edustajien taholta tapahtuvalta hänen ja perheensä asumisturvaan kohdistuvalta painostamiselta ja kiusaamiselta, MTV3 Uutisten haltuun saamassa muistiossa avataan vuokrasopimusten kirjausta.

Vuokrasopimusten "elinikäisyys" ei muistion mukaan rajoita liiton toimintaa, jos sillä on tarvetta esimerkiksi työtaisteluvarojen hankkimiseksi myydä asunto ja myynnin helpottamiseksi irtisanoa vuokrasopimus.

Muistio laadittiin ennen liiton valtuuston tämänpäiväistä kokousta, jossa Timo Rädyn puheenjohtajuus Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitossa päätettiin.

Muistion lopussa muistion allekirjoittaneet Nesrin Can ja Timo Räty toteavat, että vuokrasopimuksen tekeminen on perustunut liiton hallituksen päätökseen, osapuolilla on ollut oikeus allekirjoittaa sopimus ja että asuntojen vuokrat vastaavat AKT:n linjauksia. Sopimusten "elinikäisyyden" ehdot eivät Rädyn ja Canin mukaan aiheuta liitolle taloudellista tai muuta vahinkoa.

Räty on saattanut asian poliisin käsittelyyn.

– Minä, Timo Räty, olen saattanut vuokrasopimusasian käsittelyyn ja muuhun valheellisten tietojen levittämiseen liittyvät tapahtumat poliisin tutkittaviksi. Näin olen valitettavasti joutunut toimimaan, koska asioiden oikeaa laitaa ei ole muuten selvitetty, muistiossa sanotaan.

Nesrin Can puolestaan kertoo, että hän on saattanut kiusaamisen Etelä-Suomen Aluehallintoviraston ja poliisin tutkittavaksi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.