Uusi suomalaispalvelu: Hae työtä anonyymisti - työnantaja etsii osaamisen perusteella

Uusi suomalainen Pockethunt-mobiilipalvelu pyrkii kääntämään työnhaun ja rekrytoinnin päälaelleen.

Sovellus mahdollistaa työntekijöille ja työnantajille rekisteröitymisen palveluun, jossa työntekijät esiintyvät anonyymeinä. 

Pockethunt kertoo tiedotteessaan, että palvelussa ei  julkaista työpaikkailmoituksia. Sen sijaan tarkoituksena on tarjota uramahdollisuuksia ja tulla löydetyksi.

Idea Tinderistä

-Idea Pockethuntille syntyi seuranhakupalvelu Tinderistä. Helppokäyttöisyys oikeiden ihmisten kohtaamiselle herätti mielenkiintoni, ja lähdimme jalostamaan ideaa rekrytointitarkoitukseen, kertoo Pockethuntin perustajaosakas Joakim Honkasalo.

Uusista uramahdollisuuksista kiinnostunut henkilö voi kirjautua palvelun käyttäjäksi ja luoda itsestään CV:n kaltaisen profiilin. Julkaistu profiili on työnantajien löydettävissä palveluun sisäänrakennetulla hakukoneella.

Työnantajat saavat omien hakukriteereidensä perusteella listan anonyymeista profiileista, joista ilmenevät alustavat tiedot. Työntekijäehdokas voi hyväksyä tai hylätä työantajan lähettämän katselupyynnön oman harkintansa mukaan. Mikäli hän hyväksyy pyynnön, työnantaja saa katseluoikeuden työnhakijan CV-profiiliin.

Kyseessä on siis eräänlainen digitaalinen headhunter-palvelu.

- Kynnys lähestyä ehdokasta on varsin matala, kun hän on jo antanut katseluoikeuden profiililleen, toteaa Honkasalo.

Lue myös:

    Uusimmat