Uudesta Mustangista tulossa rajumpi GT-malli – yltääkö perusversion veroiseksi hitiksi?

Mustang Mach-E – Fordin ensimmäinen täyssähköauto 5:03
Fordin ensimmäinen täyssähköauto on nimeltään Mustang Mach-E.

Fordin uusi sähköauto, Suomessakin myynnissä oleva Mustang Mach-E, oli toukokuussa Norjan myydyin auto, ja kohta siitä on tulossa markkinoille tehoversio Mach-E GT.

Fordin uusi täyssähköinen katumaasturi Mustang Mach-E saa Euroopassa loppuvuodesta uuden tehoversion. Mach-E GT:ssä on tehoa 487 hevosvoimaa ja vääntöä 860 newtonmetriä. Se kiihtyy sadan tuntikilometrin nopeuteen vain 3,7 sekunnissa. Vetäviä pyöriä on neljä, ja akussa kapasiteettia 98 kilowattituntia.

Mustang-sähköauton perusversio oli Norjan rekisteröititilastojen maan suosituin auto toukokuussa 1 384 kappaleella. Pohjoinen naapurimaamme on maailman sähköautomaiden mallioppilas, ja siksi tärkeä alan mittatikku. Useat autonvalmistajat satsaavat erityisesti Norjan markkinoille tarjoamalla sinne kaiken mahdollisen tuotantokapasiteetin.

– Tämä on tietysti iso asia meille, mutta realistinen tavoitteemme on olla rekisteröintitilastojen kärkijoukossa myös tulevina kuukausina, sanoo Ford Motor Norwayn toimitusjohtaja Per Gunnar Berg.

Mustang Mach-E:n myynti on käynnistynyt maahantuojan mukaan hyvin myös Suomessa. Ensimmäiset asiakkaat ovat saaneet autonsa toukokuussa.

Suomen Fordin tuore toimitusjohtaja Johan Lindberg uskoo Mustang Mach-E:n myyntimenestykseen myös Suomessa. Hän muistuttaa auton kysynnän olevan maailmanlaajuisesti korkea.

Takavetoisen 77 kilowattitunnin akulla varustetun Mustang Mach-E:n hinta alkaa 49 991 eurosta, minkä ansiosta siihen on hyödynnettävissä myös valtion sähköautojen hankintatuki.

Lue myös:

    Uusimmat