Uudenkaupungin rivitalopalon epäillään alkaneen saunasta – palossa kuoli iäkäs pariskunta

Kaksi ihmistä on kuollut Uudenkaupungin rivitalopalossa – talosta on evakuoitu 12 ihmistä 0:35
Katso video onnettomuuspaikalta.

Uudessakaupungissa eilen illalla syttyyttä tulipaloa tutkitaan kahtena kuolemantuottamuksena ja varomattomana käsittelynä. Palon epäillään saaneen alkunsa saunasta.

Uudenkaupungin poliisi sai hälytyksen eilen iltapäivällä rivitaloasuntoon, joka ilmoituksen mukaan oli tulessa.

Poliisin mennessä paikalle rivitalon alakerran ikkunasta tuli runsaasti savua ja talosta kuului avunhuutoja, tiedottaa Lounais-Suomen poliisilaitos.

Palon epäillään alkaneen saunasta

Lounais-Suomen poliisin mukaan rajussa palossa kuoli iäkäs pariskunta.

Lisäksi tulipalossa loukkaantui kaksi samassa rivitalossa asunutta henkilöä.

Toisen loukkaantuneen vammat jäivät vähäisiksi ja hän pääsi jo pois sairaalta, mutta toinen loukkaantunut on yhä sairaalassa tehohoidossa. Asukkaiden lisäksi myös kaksi palomiestä loukkaantui pelastustöiden yhteydessä.

Palon epäillään alkaneen alakerran asunnossa sijaitsevasta saunasta. Poliisi tutkii asiaa varomattomana käsittelynä ja kahtena kuolemantuottamuksena.

Komisario Kirsi Koskinen sanoi STT:lle keskiviikkona, että tulipalo on todennäköisesti aiheutunut huolimattomuudesta tai törkeästä huolimattomuudesta. Syttymissyyhyn hän ei vielä ottanut kantaa. Palon epäillään alkaneen alakerran asunnon saunasta, mutta Koskinen ei täsmentänyt, oliko sauna puu- vai sähkölämmitteinen.

Suurimmat palopesäkkeet sammutettu

Tiistaina alkanutta paloa sammuteltiin vielä keskiviikkona aamupäivällä. Pelastuslaitokselta kerrotaan, että suurimmat palopesäkkeet on saatu jo sammutettua. 

– Puolen yön aikaan saimme suurimmat liekit alas, mutta koko yön olemme jatkaneet vartioimista ja tehneet jälkiraivausta, kertoo päivystävä päällikkö Kari Alanko.

1800-luvulta olevan talon kattoa jouduttiin avaamaan, jotta pienimmät kytöpesäkkeet löydettäisiin.

– Tämä on äärimmäisen hankala, sokkeloinen rakennus sammutella ja se palaa onkaloissa, Alanko selittää.

Evakkoon lähteneet eivät ole päässeet vielä palaamaan

Uudessakaupungissa palaneessa rivitalossa oli yhteensä kuusi asuntoa kahdessa kerroksessa. Neljä asunnoista tuhoutui palossa täysin ja kaksi kärsi päivystävän päällikön mukaan savu- ja vesivahingoista.

Yhteensä alueelta evakuoitiin 12 ihmistä.

Evakkoon lähteneet eivät ole vielä päässeet palaamaan koteihinsa, sillä alueen sammutustyöt jatkuvat yhä.

Lue myös:

    Uusimmat