Uskoisitko perunaksi? Huikea pottuilmiö saa kadehtimaan mukulan ulkomuotoa

0:58
Meikkitaiteilija loihtii kasvoilleen uskomattomia illuusioita.

Laitoitko perunat jälleen jääkaappiin? Terveyssyistä niin ei kannattaisi tehdä. Onneksi pilalle menneille potuille voi keksiä muutakin käyttöä kuin bioroskiin heittämisen  – kuten meikkipäänä toimimisen.

Muiden muassa Metro UK ja BBC Three nostavat esille Instagramissa orastavan #makeuponpotato-villityksen. Kauneusbloggaajat ovat nimittäin alkaneet harjoittaa meikkaustaitojaan perunoilla ja jakaneet lopputuloksia kuvapalvelussa.

Trendi voi kuulostaa järjettömältä: miksi nyt tuhlata meikkejä ja aikaa perunoihin? Kuvat kuitenkin näyttävät vaikuttavan lopputuloksen ja saavat toivomaan, että itsekin näyttäisi enemmän perunalta.

Perunan omaisuudet sopivat meikkaukseen 

Brittimediat kertovat, että trendi alkoi venäläisen vloggaajan Elona Balasyanin ennen joulua julkaisemasta videosta, jolla hän opasti seuraajiaan perunan meikkaamiseen. Ilmeisesti Balasyan oli saanut innoituksensa TikTok-someverkon @potato_makeup-nimellä esiintyvältä käyttäjältä, joka julkaisi kuvan meikin levittämisestä perunan päälle.

Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Sai perunatrendi alkunsa sitten huumorista tai ei, on se onnistunut innostamaan lukuisia meikkitaiteilijoita ottamaan osaa perunahaastaeeseen.

BBC Three -kanavan haastattelema ammattimeikkaaja Caitlin Rubra selittää, että peruna on oiva alusta harjoittaa meikkaustaitojaan, sillä mukula imee itseensä hieman meikkiä. Se ei myöskään ole yhtä pehmeä ja kiiltävä kuin esimerkiksi porkkana ja omena.

– Päärynä saattaisi toimia, mutta en usko sen olevan oikean muotoinen, Rubra toteaa.             

Syötäväksi kelpaavien perunoiden meikkaamisessa on kuitenkin ongelma: ne aiheuttavat ruokahävikkiä. Ongelman voi kiertää pesemällä mukulalta meikit pois ja syömällä sen.

Katso alta lisää kuvia upeista perunoista!

Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.


Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Lähteet: Metro UK, BBC Three

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja