Mainos

Unohda ilmaiset ämpärit – pääsiäisenä voit tarkastuttaa tuulilasisi kunnon maksutta!

Autoalan Keskusliitto, Saint-Gobain Autover, Autoliitto, Trafi ja Liikenneturva haluavat tänäkin vuonna muistuttaa autoilijoita tuulilasin merkityksestä liikenneturvallisuudelle.

Autoalan insinööriopiskelijat tekevät palveluna autoilijoille ilmaisia tuulilasin kuntotarkistuksia pääsiäisviikonlopun liikenteessä.

Keväällä aurinko paistaa matalalta ja aiheuttaa tuulilasiin häikäisyä ja heijastuksia. Naarmuinen ja huonokuntoinen tuulilasi pahentaa tilannetta ja huonossa kunnossa olevat tuulilasinpyyhkijät naarmuttavat lasin pintaa entisestään.

Tuulilasi on autossa kantava rakenne, jota halkeamat merkittävästi heikentävät. Siihen on usein myös integroitu erilaista tekniikkaa, kuten antureita ja sensoreita, joiden toimintaan pienetkin naarmut ja lovet lasin pinnassa saattavat vaikuttaa.

Kura, lumi, suola, jää ja huurre lasissa pimentävät tehokkaasti näkymää tuulilasin läpi, ja naarmuinen tuulilasi muuttuu viistosti paistavassa auringossa pelkäksi heijastepinnaksi.

Viime vuoden tulokset olivat huolestuttavia, sillä noin puolet tarkastetuista tuulilaseista vaati toimenpiteitä.

Tänä vuonna tarkastuksia järjestetään pitkänäperjantaina 14.4. klo 12–18, sunnuntaina 16.4. klo 10–15 ja maanantaina 17.4. klo 10–15. Tuulilasinsa pääsee tarkastuttamaan Tiiriön, Tupoksen, Seinäjoen ja Turun Koulukadun ABC-asemilla.

Autoilija saa tarkistuksesta tositteen, johon on merkitty tuulilasin kuntoon liittyviä asioita, kuten onko tuulilasissa kiveniskemiä, halkeamia tai onko se kulunut.

Lähde: Autoalan tiedotuskeskus

***

1:19

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.