Uni hukassa? 3 parempaa juomaa yömyssyn tilalle

Joskus nukkumatti tuntuu unohtaneen tulla käymään sängynlaidalla, mutta ei mitään hätää. On olemassa muutamia juomia, joita kannattaa hörppiä ennen nukkumaan menoa, jotta uni saapuu lampaita laskemattakin.

Juo vihreän teen sijaan yrttiteetä

Monet teet sisältävät hieman kofeiinia, joten kannattaa välttää muun muassa vihreän teen juomista ennen nukkumaan menoa. Kannattaa suosia kuitenkin esimerkiksi piparminttu- tai kamomillateetä, ja uni maittaa paremmin.

Juo appelsiinimehun sijaan kirsikkamehua

Monet mehut sisältävät runsaasti sokereita, jotka pitävät meidät virkeinä. Useiden suosima appelsiinimehu sisältää paljon sokereita, joten kannattaakin suosia mieluummin vähäsokerista kirsikkamehua. European Journal of Nutrition -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan kirsikkamehun juominen nostaa melatoniinitasoja elimistössä. Melatoniini on hormoni, joka säätelee unta.

Juo yömyssyn sijaan maitoa

Useat saattavat naukata pienen huikan ennen nukkumaan menoa, mutta niin ei kuitenkaan kannattaisi tehdä. Rentoutumisen sijasta yömyssy pitää useimmiten hereillä ja yöstä tulee levoton. Maidon ja etenkin lämpimän maidon juominen on mahtava vaihtoehto.

Lähde: Fit Sugar

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja