Ulla luuli tavanneensa elämänsä miehen – häiden jälkeen karmea kaksoiselämä paljastui: "Toinen sai tukahdutettua epäilykset romanttisella eleellä"

4:51

Ulla Feldscher, 35, luuli löytäneensä elämänsä miehen yhteisen ystävän järjestämillä sokkotreffeillä. Pari päätyi menemään naimisiin, mutta unelma pirstaloitui pian häiden jälkeen. Feldscher sai selville, että mies oli elänyt kaksoiselämää useiden vuosien ajan.

Feldscher kertoo nyt avoimesti kokemuksistaan kirjassaan Rakas, tiesitkö että olen psykopaatti.

– Ensimmäiset treffit olivat ihanat. Ravintola oli romanttinen ihanassa miljöössä. Tunsin heti, että haluan tutustua tähän mieheen paremmin, Feldscher kertoo.

Feldscherillä on kaksi lasta aiemmasta suhteestaan ja hän kertoo eläneensä miehensä Karin kanssa tavallista perhearkea kahdessa eri kaupungissa. Feldscherin lapset olivat tuolloin alle kouluikäisiä ja Karilla oli puolestaan yritys sekä lapsia toisessa kaupungissa, minkä vuoksi yhteen muuttaminen ei onnistunut suhteen alkuvuosina.

Feldscher ei koskaan tavannut Karin lapsia ja luuli tämän elävän asumuserossa lasten äidistä miehen kertoman mukaisesti.

Feldscher ja Kari päätyivät naimisiin muutaman vuoden seurustelun jälkeen. Häät olivat pienet ja intiimit. Karin perhe ei saapunut juhliin. Vain kolmen kuukauden kuluttua häämatkan jälkeen Ullalle selvisi karmea totuus miehensä kaksoiselämästä.

Mies vältteli osoitteenmuutoksen tekoa

Totuus valkeni lopulta, kun pari suunnitteli yhteiseen asuntoon muuttamista. Feldscher oli siinä uskossa, että mies oli eronnut entisestä vaimostaan ja olisi tästä asumuserossa.

– Tuntui, ettei mies halunnut tehdä virallista osoitteenmuutosta eikä muuttaa enää saman katon alle. Silloin aloin ottaa asiasta enemmän selvää, Feldscher kertoo.

Pian selvisi, että Kari oli elänyt tavallista perhearkea myös toisen perheensä kanssa sen sijaan, että olisi elänyt asumuserossa. Tilanne oli yllätys myös toiselle perheelle.

– Se on aika karua, että pian häiden jälkeen joutuu kokemaan tällaista. En toivo sellaista kenellekään, Feldscher kertoo.

Outoja merkkejä oli ilmassa jo aiemmin

Ulla kertoo, että epäilykset Karin kummallisesta käytöksestä heräsivät useaan kertaan jo ennen häitä.

– Vuosien aikana oli pieniä epäilyksen tunteita, jotka toinen osapuoli sai aina tukahdutettua jollain romanttisella eleellä tai huomionosoituksella.

Karin outo käyttäytyminen tuli esiin muun muassa kännykän piilottelulla ja lukuisilla selityksillä.

– Mietin, että mikä tässä mättää, mutta en osannut ollenkaan aavistaa tällaista lopputulosta.

Kari ei ole saanut virallista psykopaatin diagnoosia. Feldscherin tulkinta perustuu tämän terapeutin arvioon ja naisen omaan tiedonhakuun.

Raskaiden kokemuksien kautta kohti unelmia

Tapahtuneesta yli pääseminen on Feldscherin mukaan ollut raskas ja pitkä prosessi. Hän kokee elävänsä nyt kuitenkin omien unelmiensa toteuttamisen aikaa.

– Vieläkin parantelen haavojani. Olen oppinut todella paljon itsestäni matkan varrella ja löytänyt elämälleni uuden suunnan, Feldscher kertoo.

Feldscher ei suunnitellut kirjan kirjoittamista etukäteen.

– Kirjan kirjoittaminen on ollut hyvin terapeuttinen kokemus. Kun suljin kirjan viimeisen sivun, koin, että suljin koko tarinan.

Toipuminen myrkyllisestä parisuhteesta vie paljon aikaa. Feldscher kannustaakin jokaista vaikeasta parisuhteesta toipuvan etsimään oma tapansa käsitellä asioita. Feldscherille se tarkoitti matkustelua Kanarialle pariksi kuukaudeksi eron jälkeen.

– En haluaisi, että kukaan samanlaisia kokemuksia omaava jää sohvalle märehtimään liian pitkäksi aikaa.

Karin nimi on muutettu.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja