Sotauutisista raivostunut mies meni iso veitsi kourassaan venäläistaustaisten naapurien ovelle uhkailemaan – käski muuttaa pois Suomesta

Ukrainassa tapahtuneita sotarikoksia käsittelevistä uutisista hermostunut mies päätti lähteä veitsen kanssa venäläistaustaisten naapuriensa ovelle uhkailemaan. Mies ilmoitti naapureilleen, että näiden olisi syytä muuttaa pois Suomesta.

Tapahtuma sattui viime maaliskuussa Lahdessa.

Naapuri kertoi oikeudessa, että perheen ovikello soi iltayhdentoista aikaan. Oven takana seisoi naapurinmies suuri veitsi kädessään ja kehotti heitä muuttamaan pois.

Veitsessä oli 20 senttiä pitkä terä.

Mies huitoi veitsellään osoittaen vuoroin naapuria ja tämän koiraa. Pelästynyt naapuri löi oven kiinni, lukitsi sen ja soitti hätäkeskukseen.

Osapuolilla ei aiempaa riitaa

Syyttäjä vaati 64-vuotiaalle miehelle rangaistusta laittomasta uhkauksesta. Syyttäjä vaati rangaistusta kovennettuna siksi, että rikos liittyi naapurien etniseen alkuperään.

Kuusikymppinen uhkailija kertoi oikeudessa, että oli katsonut sinä iltana uutisia vahvassa humalassa. Uutisissa oli kerrottu venäläissotilaista, jotka olivat syyllistyneet Ukrainassa vakaviin sotarikoksiin.

Miehen mukaan häneltä paloivat päreet Venäjän aloittamasta sodasta ja venäläisten sotilaiden syyllistymisestä sotarikoksiin. Mies kertoi ottaneensa veitsen mukaansa naapuriin siksi, että oli ollut juuri laittamassa ruokaa.

Osapuolilla ei ollut mitään riitaa aiemmin.

Rangaistus kovennettuna

Päijät-Hämeen käräjäoikeus katsoi 64-vuotiaan miehen syylliseksi laittomaan uhkaukseen. Oikeus kovensi rangaistusta sillä perusteella, että mies teki rikoksen syntyperään tai kansalliseen tai etniseen alkuperään perustuvasta vaikuttimesta.

Käräjäoikeus määräsi miehelle rangaistukseksi 75 päivää ehdollista vankeutta.

Naapurit eivät vaatineet veitsimieheltä vahingonkorvauksia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja