Uhkarohkea matkustustapa kiinnostaa suomalaisia – liftauskilpailuun ennätysmäärä osallistujia

Suomessa järjestettävä liftauskilpailu on saanut ennätysmäärän osallistujia.

Suomessa liftareihin törmää tätä nykyä vain ani harvoin. Monelle liftaus näyttäytyy pelottavana ja uhkarohkeana matkustustapana, vaikka peukalokyydillä reissaaminen oli yleistä vielä 1980-luvulla.

Nyt jo neljättä kertaa järjestettävän Hitchball 4000 -liftauskilpailussa konkarit ja ensikertalaiset liftaavat pareittain viikonlopun aikana Helsingistä pois ja takaisin. Kilpailu järjestetään 10.6.2016. Kilpailun suosio on kasvanut entisestään, ja tänä vuonna kisaan pyrki ennätykselliset 130 osallistujaa.

Aiempina vuosina osallistujat ovat reissanneet läpi Suomen, Ruotsin, Viron, Latvian, Liettuan ja Puolan. Lukemattomien rekkojen ja henkilöautojen lisäksi he ovat päätyneet esimerkiksi vanhan Cadillacin, poliisiauton, Jehovan todistajien pakettiauton tai eläkeläisten täyttämän Kokkolan Kuvataideyhdistyksen kevätretkibussin kyytiin. 

65 tunnissa liftaten Ivaloon ja takaisin

Viime vuonna voittajapari ehti alle 65 tunnissa liftata Ivaloon ja takaisin. Muita huikeita suorituksia olivat esimerkiksi Tukholman tai Varsovan saavuttaminen. Muutama joukkue päätti puolestaan jäädä hetkeksi Sodankylään nauttimaan elokuvajuhlien tunnelmasta.

Kisassa jokaisella joukkueella on mukanaan gps-lähetin, jonka avulla kilpailijat, ystävät, huolestuneet sukulaiset ja satunnaiset kuskit voivat seurata liftaajien sijaintia reaaliajassa Hitchballin verkkosivuilla. 

Kilpailun pääsarjan voittaa ja pokaalin saa seuraavaksi vuodeksi pari, joka liftaa viikonlopun aikana pisimmälle ja ehtii ajoissa takaisin. Spirit of Hitchball -palkinnolla puolestaan huomioidaan tiimi, joka ei välttämättä tavoitellut pääsarjan voittoa, mutta osoitti huikeaa meininkiä kilpailun aikana. 

Hitchball 4000 kisattiin ensimmäisen kerran keväällä 2013, jolloin liftaamaan uskaltautui 13 joukkuetta. Tämän jälkeen kilpailu on kasvanut huimasti.

Katso videolta, kuinka bussikuski ohittaa ruuhkan vastoin sääntöjä!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja