Ufotutkija: Vallanpitäjät eivät uskalla kertoa ufokokemuksistaan

Ufotutkija Tapani Koivula uskoo, että moni suomalainen jättää pilkan pelossa kertomatta kohtaamisistaan avaruusolentojen kanssa. Näihin kuuluvat myös vallanpitäjät.

– On varsin yleistä, että avaruusolentoihin liittyvistä havainnoista tai kokemuksista ei uskalleta kertoa oman yhteiskunnallisen aseman vuoksi. Eräs suomalaisen yliopiston tohtori on seurustellut avaruusolentojen kanssa vuosikymmeniä, mutta pelkää tutkijan paikkansa puolesta niin, ettei uskalla kertoa siitä, Tapani Koivula sanoo.

– Myös eräs kärkipään poliitikko on aina ollut kiinnostunut ufoista, mutta minut tavatessaan välttelee aihetta. Jos nämä ihmiset tulisivat esiin, yleinen mielipide ufoja kohtaan muuttuisi hetkessä.

Koivula muistuttaa, että Suomessa on ainakin muodollisesti sananvapaus.

– Toisin oli 1980-luvun Neuvosto-Virossa, jossa KGB vainosi ufotutkijoita muun muassa erottamalla heitä tärkeistä asemista. Toisinajattelijat passitettiin yövahdeiksi vaikka kanaloihin. Näin kävi esimerkiksi yliopiston kirjastossa työskennelleelle, Viron nykyiselle EU-parlamentaarikolle Tunne Kelaamille.

Pelästyttää vuosikymmeniksi

Koivulan mielestä ufot eivät ole vaarallisia.

– Useimmat kauhukuvat ovat elokuvantekijöiden keksintöä.

Siitä huolimatta kohtaamiset avaruusolentojen kanssa pelästyttävät ihmisiä.

– Silminnäkijät saattavat joutua sellaisen paniikin valtaan, etteivät uskalla kertoa näkemästään kuin vasta vuosikymmenien päästä. Eräs ekonomi näki nuorena naisena ufon veneretkellä Loviisan edustajalla. Hän souti rantaan kuin viimeistä päivää eikä kahteen viikkoon pystynyt puhumaan lainkaan, Koivula kertoo.

– Kotikaupungissa olennot menivät vielä tapaamaan naista useita kertoja. Käytös oli molemmin puolin kohteliasta, mutta lopulta nainen sanoi pelkäävänsä niin paljon, ettei halunnut heitä enää luokseen. Sen jälkeen olentoja ei näkynyt. Ensimmäisen yhteydenottomme jälkeen kului toistakymmentä vuotta ennen kuin hän edes suostui tapaamaan minua ufotutkijana.

Studio55.fi/Piia Simola

Kuvat: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja