TV-kanava lisäsi olympialähetykseensä käsittämättömiä lisäkommentteja ja joutui pyytämään anteeksi – avajaisissa useita porua aiheuttaneita tekoja

6:27
Video: Tällaiset olivat Tokion olympialaisten avajaiset

Eteläkorealainen tv-kanava MBC on pahoitellut suoraa lähetystään Tokion olympialaisten avajaisista.

MBC:n lähetyksessä lisättiin ruutuun erikoisia kuvia tai lausahduksia eri maista, kun niiden joukkueet marssivat avajaisseremoniassa Tokion stadionille.

Italian joukkuetta kuvailtiin pizzalla, Norjaa puolestaan lohella ja Ukrainaa Tshernobylin ydinvoimalan kuvalla.

Kun Marshall-saarten joukkue saapui tv-kuviin, ruutuun ilmestyi teksti ”aiemmin Yhdysvaltojen ydinkokeiden paikka” ja Syyrian joukkueen kohdalla todettiin, että maassa on jatkunut sisällissota kymmenen vuoden ajan.

MBC sai ansaitusti kritiikkiä, ja julkaisi sitten anteeksipyynnön.

– Joitain tarinoita kerrottiin sopimattomilla kuvilla ja lainauksilla. Olemme pyytäneet mailta anteeksi, mukaan lukien Ukraina, sekä katsojiltamme, anteeksipyynnössä kirjoitettiin.

Myös yhdysvaltalaiskanava NBC:ltä on vaadittu anteeksipyyntöä. Kiinan New Yorkissa sijaitseva konsulaatti sanoi NBC:n ”loukanneen kiinalaisten ihmisten kunniaa ja tunteita”. NBC:n lähetyksessä Kiinan kartassa ei ollu Taiwania eikä Etelä-Kiinan meren aluetta.

Maailmanlaajuista paheksuntaa herättivät Kirgisian ja Tadzikistanin joukkueet, joiden urheilijat eivät pitäneet avajaisseremoniassa kasvomaskeja, toisin kuin oli käsketty. Myös Pakistanin lipunkantajat esiintyivät ilman maskeja.

Japanissa on närkästytty puolestaan Kansainvälisen Olympiakomitean Thomas Bachin puheen pituudesta. Monet ovat nostaneet sosiaalisessa mediassa esiin, että 13 minuuttia puhunut Bach esiintyi tuplasti yhtä pitkään kuin Tokion kisojen järjestelyorganisaation puheenjohtaja Seiko Hashimoto.

Bach ei ole Japanissa suosiossa, valtaosa kansasta on vastustanut kisoja ja vastarinta on henkilöitynyt Bachiin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja