Antidopingpomo jyrähti – Venäjän olympia-asut olivat liikaa

4:55
Katso videolta MTV Urheilun raportti paikan päältä Tokiosta olympialaisten olosuhteista.

Maailman antidopingtoimisto Wadan puheenjohtaja Witold Banka ei sulattanut Venäjän olympiajoukkueen kisa-asua, jossa on maan lipun värit.

Venäjän olympiakomitean (ROC) nimellä mukana kisoissa olevalla Venäjällä on mukana kisoissa yli 300 urheilijaa. Maa oli saanut vuonna 2015 osallistumiskiellon kaikkiin Wadan kanssa yhteistyötä tekeviin urheilun arvokisoihin. Tämän jälkeen kisoihin ovat päässeet ainoastaan todistetusti puhtaat venäläisurheilijat ja hekin ovat kilpailleet neutraalin lipun alla. 

Venäjä on suljettuna kisoista joulukuuhun 2022 asti. Maan kansallislaulua ei kuulla Tokiossa, vaikka venäläisurheilija voittaisikin kultaa. Venäjän olympiakomitean joukkueen kisa-asut ovat olleet olympialaisten alla suurennuslasin alla, sillä ne on väritetty Venäjän lipun värein. Banka ei ole mielissään kisa-asuista.

– Olemme harmissaan rangaistuksen lyhentämisestä neljästä kahteen vuoteen sekä siitä, että CAS (urheilun kansainvälinen vetoomustuomioistuin) antoi heille luvan kilpailla Venäjän lipun väreissä. Se on, mitä se on, me emme tee siitä päätöksiä, Banka sanoi venäläisen Ria Novostin mukaan.

Wadan toimitusjohtaja Olivier Niggli on samoilla linjoilla Bankan kanssa.

– Jos katsot sitä, mitä me vaadimme rangaistukseksi ja vertaat sitä lopulliseen tuomioon, niin se ei ole todellakaan sellaista, mitä olisimme halunneet. Kisa-asu on erityisen hyvä esimerkki, Niggli sanoi USA Todayn mukaan.

Katso alta kuva Venäjän kisa-asuista.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja