Tuusulalainen Sunneva hieraisi silmiään: Orava nukkui päiväunet mustarastaan pesässä – "Vilkas varauskirja"

Tuusulalainen Sunneva koki eläimellisen yllätyksen – suloinen orava nukkui päiväuniaan ikkunalaudalla 0:46
Katso, millainen yllätys tuusulalaista Sunnevaa odotti ikkunalaudalla!

Omakotitalossa Tuusulassa asuva perhe sai sunnuntaina nauttia astetta erikoisemmasta maisemasta omasta ikkunastaan.

Sunneva Petrovin mies oli pesemässä sunnuntaiaamuna hampaitaan, kun hänen huomionsa kiinnittyi tummaan möykkyyn vierashuoneen ikkunassa.

– Hän huusi minulle, että tule äkkiä katsomaan ja ota puhelin mukaan.

Petrov käveli ikkunalle ja hämmästyi, kun huomasi oravan vetävän sikeitä ikkunalaudalle aiemmin kesällä rakennetussa linnunpesässä. Kurre tuhisi siinä hyvän tovin, kunnes lopulta heräsi ja alkoi pestä itseään huolellisesti ennen kuin jatkoi matkaa.

Jaettu "asunto"

Petrov miehineen olivat äimistyneitä. He eivät olleet koskaan nähneet oravaa ikkunalaudalla olevassa pesässä, vaikka olivat kyllä huomanneet pesän vakioasukkaan, mustarastaan, jolla oli pesässään kolme munaakin.

–  Ne munat taisi tämä oravaveijari tai sen lajikumppani syödä suihinsa jo pesinnän alussa, Petrov pohtii.

Hän tarkkaili pesää koko sunnuntain ja huomasi vielä illalla, että mustarastas oli palannut sinne yöksi nukkumaan. Aamulla pesässä nukkui orava, illalla mustarastas.

– Pesällä on siis varsin vilkas varauskirja ja välillä tungostakin "majapaikassa", nainen vitsaili.

15 vuotta Tuusulassa omakotitalossa asunut Petrov on toki tottunut kaikenlaisiin elukoihin. Naapurissa näkyy monesti esimerkiksi peuroja ja kauriita, mutta tällaiselta aitiopaikalta hän ei ollut aiemmin nähnyt oravan touhuja.

– Nykyään aina, kun kuljen sen ikkunan ohi, niin kurkin, näkyykö siinä mitään elämää ja tuleeko oravasta meidän talon vakioasiakas.

Lue myös:

    Uusimmat