Uskomaton video! Kissapeto ui kahden metrin päässä Miskan veneestä Pielisellä: "Herra jumala, onko tuo ilves"

Uskomaton video! Kissapeto ui kahden metrin päässä Miskan veneestä Pielisellä: ”Herranjumala, onko tuo ilves” 0:42
Katso videolta jännittävä hetki, kun ilves huomasi veneilijät.

Mieskolmikko kohtasi uivan ilveksen keskellä Pielisen järveä Pohjois-Karjalassa. 15-vuotias espoolainen Miska onnistui taltioimaan kissapedon uinnin videolle.

Isoisä, isä ja poika olivat kalastamassa Pielisen järvellä tiistai-iltana yhdeksän aikaan, kun jokin vedessä alkoi lähestyä.

– Miehet katsoivat pitkään, että mikä ihme tuolla ui venettä kohti. Herra jumala, onko tuo ilves! Miskan äiti Marika Allimaa kertasi tapahtumia.

Aikuinen ilves oli lähtenyt uimaan järven poikki saaresta toiseen noin 500 metrin matkaa. Keskellä järveä se ui aivan perheen veneen vierestä, arviolta kahden metrin päässä kalastajista.

Allimaan mukaan kissapeto huomasi veneilijät ja säikähti. Videollakin näkyy, miten ilves katsoo suoraan kameraa päin ja ottaa sen jälkeen suuren harppauksen kauemmas veneestä.

Ilves ui pois ja nousi rantaan läheiseen saareen. Se lähti nopeasti juoksemaan kohti metsikköä.

Koirat yöksi sisälle

Tunnelma veneessä oli hämmentynyt nopean kohtaamisen jälkeen. Kukaan kalastajista ei ollut nähnyt ilvestä aiemmin, ja mökillä hurjaa videota katsottiin moneen kertaan.

– Kalaa ei tullut mutta yksi ilves, naureskelee Allimaa.

Perhe käy usein iltaisin kalassa, ja kohtaaminen ilveksen kanssa sai perheenäidin hetkeksi varuilleen.

– Meillä on saaressa kaksi koiraa. Sinä yönä ne otettiin sisälle nukkumaan varmuuden vuoksi. Vaikka tiedän, että kissapedot eivät tule mökkiä lähelle, kertoo Allimaa.

Katso videolta, miten ilves loikkaa nähtyään miehet veneessä.

Lue myös:

    Uusimmat