Mainos

Tutkimus väittää: Ulkonäöllä on väliä – vaimo on onnellisempi, jos mies on rumempi

Naiset etsivät usein unelmiensa prinssiä, mutta ulkonäkövaatimuksista hellittäminen voisi merkitä onnistuneempaa parisuhdetta, paljastaa tuore tutkimus.

Floridan yliopiston ja teksasilaisen Southern Methodist -yliopiston tutkijat selvittivät, kuinka pariskunnan osapuolten ulkonäkö voi vaikuttaa suhteen menestykseen.

Tutkimustulosten mukaan parisuhde onnistuu todennäköisemmin, jos nainen on miestään viehättävämpi. Naiset olivat nimittäin onnellisempia vähemmän hyvännäköisten miesten kanssa. 

Body Image -lehdessä julkaistuun tutkimukseen osallistui 113 heteroa Dallasista. Pariskunnat olivat olleet naimisisissa alle neljä kuukautta ja olivat kaikki liki kolmekymppisiä. Osallistujilta kysyttiin kysymyksiä, jotka keskittyivät muun muassa heidän ruokavalioonsa ja treenitottumuksiinsa. Kaikki osallistujat myös valokuvattiin ja heidän ulkonäköään arvioitiin asteikolla 1–10.

Tulokset osoittivat, että miehet, jotka arvioitiin vaimoaan "rumemmiksi" näkivät yleensä enemmän vaivaa miellyttääkseen tätä. Tämä saattoi näkyä esimerkiksi lahjojen antamisessa, kotitöiden tekemisessä, oman ulkonäön kohentamisessa tai lisäpanostuksessa petipuuhiin.

– Aviomiehet vaikuttivat käytännössä sitoutuneemmilta ja panostivat enemmän vaimojensa miellyttämiseen, kun heistä tuntui, että he olivat tehneet melko hyvän diilin, tutkimuksen tekijät kertovat NY Post -sivuston mukaan.

Päinvastaisessa tilanne oli tyystin erilainen. Kun tutkijat tarkastelivat pariskuntia, joissa mies arvioitiin paremman näköiseksi, negatiiviset vaikutukset olivat selvät. Tällaisissa parisuhteissa naiset tunsivat pakottavaa tarvetta tarkkailla ruokavaliotaan ja treenata runsaasti pitääkseen aviomiehensä tyytyväisinä. Tämä saattaa johtaa syömishäiriöihin ja muihin ongelmiin.

Tutkimusta johtanut Tania Reynolds ehdottaa ratkaisuksi sitä, että aviomiehet muistaisivat vakuuttaa vaimoilleen näiden olevan upeita, olipa paino tai vartalotyyppi mitä tahansa.  Myös keskittyminen muihin kuin ulkonäöllisiin asioihin voisi auttaa.

***

1:07

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.