Tutkimus paljastaa tavan, joka pitää laihdutetut kilot poissa – onko tässä avain onnistuneeseen painonhallintaan?

Kahvakuula tutuksi! Nopea ja tehokas koko kropan treeni kesälaitumille 3:17
Nopeaa ja tehokasta! Videolla näytetään kuuden liikkeen kahvakuulatreeni, jonka voi tehdä missä ja milloin vain.

Liikuntarutiineissa on voimaa, kun tavoitteena on karistaa kilot pysyvästi. Yhdysvaltalaistutkijoiden löydösten mukaan aina samana pysyvä treeniaika voi auttaa kasvattamaan fyysisen aktiivisuuden määrää ja näin tukea painonhallintaa.

Tutkimukseen osallistui 371 ihmistä, jotka liikkuivat säännöllisesti. Tutkijat huomasivat, että ne osallistujat, jotka liikkuivat aina tiettyyn aikaan päivästä, liikkuivat viikkotasolla huomattavasti enemmän kuin osallistujat, joiden treeniajat olivat sattumanvaraiset. Rutiininomaisesti samaan aikaan liikkuvat osallistujat saavuttivat todennäköisemmin myös liikuntasuositukset.

Samaan aikaan liikkujat treenasivat tyypillisesti varhain aamulla, mutta tutkijoiden mukaan liikunnan ajankohdalla ei ole niin paljon väliä kuin johdonmukaisuudella.

Tutkimuksen tekivät Brownin yliopiston Warren Alpertin lääketieteellisen korkeakoulun tutkijat. Löydökset ilmestyivät Obesity-lehdessä.

Liikunta tukee painonhallintaa

Tutkittavat henkilöt osallistuivat yhdysvaltaiseen tutkimusprojektiin, jossa selvitetään painonhallintaa laihduttamisen jälkeen. Rekisteriin pääsee, jos on yli 18-vuotias ja laihduttanut vähintään 13,6 kiloa, jotka on pitänyt poissa ainakin vuoden ajan.

Liikunta tukee painonhallinnassa ja auttaa laihdutettuja kiloja pysymään poissa. 

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat