Tutkimus paljastaa erikoisen yhteyden miehen parran ja kivesten koon välillä

Tuore tutkimus osoittaa erikoisen yhteyden miehen parran ja kivesten koon välillä.

Moni yrittää arvioida miehen intiimialueiden kokoa jalan kokoa mittaamalla tai miehen autoa arvioimalla. Proceeding of the Royal Society B: Biological Sciences -julkaisussa esitellyn tutkimuksen mukaan kannattaisi todellisuudessa havainnoida miehen partakarvoja, uutisoi muun muassa New York Post.

Zürichin ja Länsi-Australian yliopistojen tutkimuksen mukaan niin ihmisiltä kuin muilta suurilta kädellisiltäkin puuttuu energiaa pitää yllä isoja kiveksiä ja tuuheaa partakarvoitusta samaan aikaan. Olipa kyse ihmisen partakarvoista tai apinan tuuheista pulisongeista, tutkimuksessa havaittiin, että ne vaikuttavat kykyyn tuottaa siemennestettä. 

"Kaunistavat elementit", kuten parta, houkuttavat naisia, mutta vaikuttavat kivesten kokoon ja näin ollen siemennesteen tuotantoon.

– Pähkinänkuoressa, näyttävimmillä miehillä on pienimmät kivekset, kiteyttää evoluutiobiologi Stefan Lüpold Zürichin yliopistosta tiedotteessa.

"On vaikea olla kumpaakin"

Tutkimusta varten tarkasteltiin yli sadan eri kädellisen sukurauhasia. 

– Löydökset osoittavat selvästi, että voit olla hyvin viehättävä tai hyvin varusteltu, mutta on vaikea olla kumpaakin.

On parrasta jotain hyötyäkin. Karvaisempia kädellisiä pidetään maskuliinisempina, terveempinä ja hedelmällisempänä, ja siten houkuttelevampana vaihtoehtona naispuolisille. Näin ollen parrakkaat kädelliset saattavat kuitenkin saada paljon parittelukumppaneita. Erään aiemman tutkimuksen mukaan parrakkaat miehet ovat naisten arvioiden mukaan valmiimpia sitoutumaan kuin siloposkiset kaverit – ja näin ollen luotettavampia kumppaneita.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat