Tutkimus väittää: Parrakkaat miehet ovat luotettavampia kumppaneita

Parrakkaat miehet ovat naisten arvioiden mukaan valmiimpia sitoutumaan kuin siloposkiset kaverit. 

Tiedejulkaisu Journal of Evolution Biologyssa esitelty tutkimus paljastaa parrakkaiden miesten olevan enemmän aviomiestä tai pitkän aikavälin suhdetta etsivien naisten mieleen. 

Tämä johtuu tutkijoiden mukaan pääasiassa siitä, että parta muuttaa olennaisesti miesten kasvojen muotoa. Parta on ilmeisesti naisten mielestä hyvä välimuoto, sillä naiset eivät pidä liian maskuliinisista, mutta eivät myöskään liian feministisistä kasvonpiirteistä.

Tämän lisäksi parta on osoitus testosteronista, ja testosteroni on puolestaan osoitus kypsyydestä. Nämä kaksi asiaa ovat tutkijoiden mukaan avain menestyvään parisuhteeseen.

Parrattomat miehet valmiita rentoon suhteeseen

Mutta mitä jos olet kiintynyt sileäposkisiin miehin? Tutkimuksen mukaan parrattomilla miehillä on parrakkaita enemmän lyhytkestoisia suhteita. Naiset liittävät maskuliiniset ominaisuudet epäluotettavuuteen, mikä voi lyhentää huomattavasti suhteen kestoa.

Toisin sanoen täysmittainen parta peittää epäluotettavuudesta viestivät maskuliiniset piirteet tai tasapainottavat feministisiä piirteitä, joita naiset eivät yleensä pidä positiivisena asiana pitkän aikavälin suhdetta etsiessä.

Tutkimuksessa 8520 naista pyydettiin arvioimaan miesten puoleensavetävyyttä ja mahdollisuutta pitkän aikavälin suhteeseen. Kaikki tutkimukseen osallistuneet naiset olivat yhtä mieltä siitä, että parta teki miehestä hyvää aviomiesmateriaalia. Parrattomien miesten arvioitiin puolestaan olevan puolestaan valmiimpia rennompaan suhteeseen.

***

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja