Tutkimus: Näin moni avioituneista kokee seksin taakaksi

Brittitutkimus selvitti, kuinka moni naimisissa olevista kokee seksin taakkana. Modernin elämäntyylin uskotaan vaikuttavan intohimon laskuun; haluttomuuteen vaikuttavat muun muassa väsymys ja stressi.

Väsymyksen, stressin ja nykyajan elämäntyylin syytetään vaikuttavan seksielämän laskuun. Tämä kävi ilmi brittitutkimuksessa, joka paljasti joka kolmannen avioituneen kokevan seksin taakkana. Yksi neljästä koki seksin tylsäksi ja yksi seitsemästä lukisi mieluummin kirjaa kuin rakastelisi. Yhdeksi suurimmista romantiikantappajista mainittiin myös viehätyksen puute ja liika tuttuus kumppania kohtaan.

200 aikuista osallistui tutkimukseen, jonka toimeksiannon antoi terveys- ja hyvinvointiorganisaatio Benenden Healthcare Society. Tutkimus selvitti tavallisen avioparin harrastavan seksiä keskimäärin vain viisi kertaa kuussa. Samalla kävi ilmi, että yksi kymmenestä tutkimukseen osallistuneesta kertoi, ettei yhteyttä kumppaniin seksuaalisessa mielessä vain ole. Surullista tuloksissa oli se, että 20 osallistuneista tunnusti, ettei enää rakasta kumppaniaan tarpeeksi.

Viidesosa on teeskennellyt olevansa sairas, jotta välttyisi intiimeiltä hetkiltä makuuhuoneessa.

– Nykyelämäntyylin rasitteet pakottavat naimisissa olevat britit laittamaan rakkauselämänsä sivuun. Surullista kyllä luvut osoittavat totuudenperää siihen, että avioliiton myötä seksielämä lähtee alamäkeen; siitä tulee kolmannekselle briteistä taakka, kertoo Benenden Healthcare Societyn tiedottaja Lawrence Christensen.

– Avioparit huomaavat muiden asioiden olevan etusijalla ja tähän on useita eri syitä, mutta on tärkeää huomaa, että se aiheuttaa huolta ja vaikuttaa henkiseen hyvinvointiin, Christensen jatkaa.

Neljä kymmenestä britistä ajattelee, että he eivät sovi seksuaalisessa mielessä kumppaninsa kanssa hyvin yhteen.

– Kun viidesosa briteistä sanoo, ettei seksi ole avioliitossa tärkeää, monet huomaavat nykyaikaisen elämän olevan esteenä toimivalle seksielämälle jopa silloin, kun se on heille tärkeää. Tämä johtaa murehtimiseen, riitoihinja aiheuttaa yksilöille henkistä jännittyneisyyttä. Kenties avioparien tulisi harkita tärkeysjärjestystä uudelleen? Seksi ei ole vain fyysinen akti, vaan sisältää intiimien tunteiden osoittamista kumppania kohtaan – tästäkin huolimatta luvut osoittavat, että britit lukevat jopa mieluummin kirjaa kuin rakastelevat, Christensen sanoo.

Kirjan lukemisen lisäksi keskivertobritti katsoo mieluummin televisiota tai valmistaa lasten seuraavan päivän lounasta kuin harrastaa seksiä. Yksi viidestä kertoi haluavansa kumppanin ensin osoittavan heille päivän aikana huomiota, ennen kuin kokevat olevansa valmiita harkitsemaan seksiä. 43 prosenttia oli sitä mieltä, että heidän ruokavalionsa on vaikuttanut seksielämään. Yksi kymmenestä kuvaili seksielämäänsä olemattomaksi, kun taas neljä kymmenestä kertoi seksielämän olevan ”ihan okei”. Neljäsosa kertoi seksielämänsä olevan hyvää.

20 yleisintä syytä seksin välttämiseksi

1. Olen liian väsynyt

2. Minulla on stressiä töissä

3. En tunne oloani viehättäväksi

4. Täällä on liian kuuma

5. Haluan lukea kirjaani

6. En tunne oloani itsevarmaksi vartalossani

7. Minulla on mielessäni liikaa muita asioita

8. Päätäni särkee

9. Minulla on hartia- tai selkäkipuja

10. Seksi on joka kerta liian samanlaista kuin aina ennenkin

11. En oikeastaan nauti seksistä enää

12. Söin itseni päivällisellä liian täyteen

13. Täällä on liian kylmä

14. Minulla ei ole tarpeeksi aikaa

15. Toisinaan seksi tylsistyttää minua

16. Haluan katsoa urheilua

17. Haluan katsoa elokuvan

18. Minulla on liikaa kotitöitä tehtävänä

19. En tunne vetoa kumppaniini

20. Mielestäni kumppanini ei ansaitse sitä


AVA

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja