Kärsitkö näistä seksiongelmista? Käänny seksiterapeutin puoleen

Ihmisen halukkuus seksin harrastamiseen ja seksuaalisuuteen liittyvät ongelmat saattavat liittyä tiettyyn elämänvaiheeseen tai olla ohimeneviä. Tietyissä tilanteissa on kuitenkin syytä hakeutua ammattilaisen puheille.

Millaisissa tilanteissa seksielämään liittyvät ongelmat ovat vakavuudeltaan sellaisia, että asioissa tulisi kääntyä alan ammattilaisen kuten seksiterapeutin puoleen? Lue ammattilaisen neuvot!

– Seksi on puheenaiheena tabu, eikä suurin osa ihmisistä tiedä seksuaalisista vaikeuksista tai siitä mikä on normaalia ja mikä ei. Tiedon jakaminen keskustelutuokiossa voi muuttaa ihmisten elämän suuntaa merkittävästi, Indianan yliopiston tutkija Debby Herbenick kertoo.

Seksiterapia voi olla vastaus monenlaisiin ongelmiin oman seksuaalisuuden kanssa.

– Seksiterapiaan kuuluu tapaaminen koulutetun terapeutin kanssa, joka keskustelee seksielämästäsi. Terapeutilla voi olla tarjota informaatiota tai neuvoja kotona tehtäviin harjoitukseen, jotta ongelmat ratkeaisivat, Herbenick kertoo.

Erektio-ongelmat

Useimmilla miehillä on ongelmia erektion kanssa, kun alkoholi vaikuttaa elimistössä. Tämä ei kuitenkaan viesti automaattisesti erityisistä ongelmista. Jos ongelmat erektion kanssa jatkuvat yli kaksi viikkoa, voi häiriön taustalla olla jotain vakavampaa ja on syytä hakeutua ammattilaisen pakeille.

Ongelmat heijastuvat ihmissuhteisiin

Mikään ongelma ei ole liian pieni ratkottavaksi ammattilaisen pakeilla, jos se vaikuttaa jo sosiaalisiin suhteisiin.

– Jos seksiin liittyvät ongelmat aiheuttavat riitoja puolison kanssa, on aika hakeutua ammattilaisen puheille, Herbenick neuvoo.

Syyllisyyden tai häpeän tunne

Jos seksin harrastamiseen liittää erityisiä syyllisyyden tai häpeän tunteita, voi tapaaminen ammattilaisen kanssa tehdä hyvää. Ongelman taustalta voi ammattilaisen avulla löytää yllättäviä syitä.

Kipu

Jos seksin aikana tuntee jatkuvasti kipua, voi syy löytyä seksiterapeutin avulla. Kipu voi johtua lääkityksestä tai muista terveysongelmista. Seksiterapeutti voi antaa neuvoja mukavimpiin asentoihin ja neuvoa esimerkiksi miehen peniksen kokoon liittyvissä ongelmissa. Seksiterapeutti voi auttaa myös rentoutumisen opettelussa.

Kiinnostusta seksiin ei ole lainkaan

On luonnollista, että parisuhteessa on aikakausia, jolloin seksin harrastaminen jää vähemmälle. Tietyssä vaiheessa haluttomuuden taustalla voi kuitenkin olla jotain vakavampaa. Silloin on hakeuduttava ammattilaisen luokse.

– Suurin osa pareista käy läpi kausia, jolloin seksihaluja ei ole, Herbenick kertoo.

Stressin tai väsymyksen aiheuttama haluttomuus voi kestää kuukausiakin, mutta tilanteen pitkittyessä on syytä hakeutua ammattilaisen puheille. Seksiterapeutti voi edesauttaa esimerkiksi parin keskinäistä kommunikaatiota.

MTV3/Helmi

Lähde: Men's Health

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja