Tiesitkö tätä? Asiantuntija antaa ratkaisun yleiseen seksiongelmaan

Lääketieteen tohtori antaa vinkit haluttomuudesta kärsiville parisuhteessa eläville. Jos tunnistat ongelmasta itsesi, nappaa asiantuntijan neuvot talteen.

Redbook.com-sivuston kolumnisti, lääketieteen tohtori Hilda Hutcherson kertoo saavansa ylivoimaisesti eniten kysymyksiä kadonneisiin seksihaluihin liittyen.

"Mieheni on edelleen mielestäni puoleensavetävä, mutta en ole koskaan sillä tuulella. Voisiko tämä olla lääketieteellinen ongelma?", eräs lukijoista kysyy.

"Kun sain toisen lapseni, seksihaluni ovat kadonneet. Joskus harrastan seksiä mieheni kanssa hänen takiaan, mutta pysyn kuivana ja yhdyntä sattuu", kertoo toinen lukija.

"Mieheni ei tee enää aloitetta seksiin ja minusta aloitteen teko on kiusallista", murehtii kolmas.

Seksuaalisen halun katoaminen voi tapahtua missä iässä tahansa, vaikka tuntisitkin paljon vetoa kumppaniasi kohtaan. Jos olette olleet kauan naimisissa, voi tylsyys yksinkertaisesti vaatia veronsa, Hutcherson kirjoittaa. Tämä on luonnollista – kuka haluaa syödä samaa ateriaa joka päivä?

– Tee hiukan töitä saadaksesi kipinän takaisin. Viettäkää yö hotellissa, menkää yhdessä vaahtokylpyyn tai leikkaa strategisia reikiä miehesi vanhaan t-paitaan ja vedä se yllesi sänkyyn. Erilaiset lääkitykset, kuten ehkäisypillerit ja masennuslääkkeet saattavat myös tappaa libidoa, kuten stressi, masennus ja ahdistuneisuuskin – sekä sellaiset asiat kuten kohonnut verenpaine, diabetes ja kilpirauhasen toimintahäiriöt. Jos epäilet syyn olevan jossakin näistä, ota yhteyttä lääkäriisi, Hutcherson neuvoo.

Mikäli olet hiljattain synnyttänyt, emättimen kuivuus ja haluttomuus ovat täysin normaaleja asioita ja saattavat kestää yli vuoden.

– Kerro aviomiehellesi, että haluat häntä yhä, mutta fyysiset tekijät saattavat pitää sinut kuivana, eli tarvitset toistaiseksi hiukan enemmän aikaa esileikille. Osta liukuvoidetta, hiero sitä häneen ja anna hänen hieroa sitä sinuun. Tämä on mieluisaa myös miehellesi ja antaa sinulle aikaa rentoutua ja kostua luonnollisesti. Jos tämä tuntuu sinusta liian fyysiseltä, etsi muita keinoja osoittaa rakkauttasi kumppaniasi kohtaan. Ole kärsivällinen, saat kyllä halusi takaisin, Hutcherson lohduttaa.

Kärsivällisyys on vaivan väärti, sillä seksi on parisuhteelle tunnetusti tärkeää niin fyysisesti kuin henkisesti.

Lopuksi Hutcherson muistuttaa, että myös miehet saattavat vanhetessaan tuntea haluttomuutta.

– Älä tunne oloasi noloksi aloitteen teon suhteen. Hän ei pidä sinua vähemmän viehättävänä, vaan tarvitsee ylimääräistä stimulaatiota. Vaikka miehesi ei sitä ääneen sanoisikaan, hän tarvitsee sinun kosketustasi saadakseen peniksensä erektioon. Mene häntä puoliväliin vastaan, Hutcherson kannustaa.

Lue myös:


MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja