Tuomas Holopaisen hurja kokemus: Fani yritti leikata hiukset päästä!

Nightwish on pitkin kesää keikkaillut Suomessa ja perjantaina bändi esiintyy Tampereella. Luvassa on massiivinen stadionkeikka, joten muun muassa lavastukseen on panostettu entistä enemmän.

– Semmoinen positiivinen jännitys on päällä. Sound checkissä näki hienosti miten näytöt toimivat. Luvassa on kaikenlaista hienoa maisemaa ja ilotulitusta, tolkuttoman komeata, Nightwishin johtohahmo Tuomas Holopainen hehkuttaa MTV.fille.

Aiemmin kesällä Nightwish on esiintynyt Suomessa myös muun muassa Joensuussa ja Oulussa. Samalla heillä on ollut aikaa tavata myös suomalaisia faneja.

– Olemme keikkojen yhteydessä järjestäneet aina fanitapaamisia. Tänäänkin meillä on meet&greet noin 110 fanin kanssa. Toki myös kadulla tulee aina faneja moikkailtua, kun vain ehtii, Holopainen toteaa.

Nightwish on jo vuositolkulla kiertänyt maailmaa. Miten suomalaiset fanit erottuvat muiden maiden faneista?

– Suomalaiset fanit ovat paljon jäyhempiä. He ikään kuin katsovat kymmenen metrin päästä etäältä ja kuiskuttelevat. Sitten otetaan salaa kuvia, Holopainen kuvailee.

Holopainen kokee, etteivät eurooppalaisten fanien erot ole niin suuria. Esimerkiksi suomalaisten ja saksalaisten fanien eroja tuskin huomaa. Huomattavasti villimpää on meininki kuitenkin esimerkiksi Etelä-Amerikassa.

– Siellä fanit saattavat olla hyvin tulisieluisia ja tulla iholle, yritetään saada tukku hiuksia mukaan. Sanoisin, että siinä menee raja kun saksien kanssa lähestytään ja yritetään leikata hiuksia päästä, Holopainen kuvailee hurjaa menoa.

"99 prosenttia fanikohtaamisista on positiivisia"

Holopainen ei villeistä tilanteista kuitenkaan hätkähdä.

– Lähinnä tilanteet huvittavat. Onhan sitä joskus fani yrittänyt lavalle tulla, mutta järjestysmiehet ovat nopeasti siirtäneet pois. Muutama kummallinen kirje on myös kotiin tullut, hän kertoo.

Muusikko kuitenkin korostaa, että äärimmäisen villit fanitapaukset kuuluvat kuitenkin vähemmistöön.

– Kyllä sanoisin kuitenkin, että 99 prosenttia fanitapaamisista on positiivisia. Musiikki koskettaa kuitenkin kaikkia ja se on hienoa.

Tampereen fanitapaamista ja illan keikkaa Holopainen odottaa innostuneena. Luvassa kun on bändin suurin Suomen-keikka kautta aikojen.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja