Mainos

"Tuntemattomat katsoivat minua kuin olisin hirviö" – 16-vuotiaalla mallilla on yli 500 syntymämerkkiä

Kasvaessaan Alba tunsi olevansa suoranainen hirviö; syy oli kiusaajissa, jotka halveerasivat häntä armotta.

Alba Parejoa, 16, on kutsuttu kaikenlaisilla haukkumanimillä: hän on ollut jopa “dalmatialainen” ja ”avaruusolio”. Syynä kiusaamiseen ovat syntymämerkit, joita Parejolla on kehossaan yli 500 kappaletta.

Suuri osa Parejon kehosta on luomien ja tummien ihoalueiden peitossa. Ennen viiden vuoden ikää häntä leikattiin 30 kertaa, jotta osa syntymämerkeistä saataisiin poistettua.

Kasvaessaan Parejo tunsi olevansa suoranainen hirviö; syy oli kiusaajissa, jotka halveerasivat häntä armotta.

– Kasvaessani tajusin ihmisten tuijottavan minua ihoni vuoksi, ja oloni oli huono; tuntemattomat katsoivat minua kuin olisin hirviö, Parejo kommentoi.

– Yksi ihminen jopa kysyi minulta, maalaanko itseäni. Pahin kuulemani asia oli se, kun joku sanoi ”älä näytä selkääsi kenellekään, koska kukaan ei halua epämuodostunutta tyttöystävää”.

Hän kertoo halunneensa 13-vuotiaana vain olla ”normaali”.

– Käytin kokonaisia päiviä itkien ja toivoen, että olisin joku muu.

"Olen onnellinen nyt"

Vuonna 2016 Parejo sai tarpeekseen. Hän päätti jakaa todenmukaisia kuvia itsestään sosiaalisessa mediassa ja alkaa viimein syleillä ulkomuotoaan. Nuori nainen uskoi, että kuvat päätyisivät korkeintaan hänen ystäviensä nähtäviksi, mutta hän oli väärässä: kuvista tuli hitti, ja Parejo sai valtavasti positiivista palautetta ja tukea.

– Ihmiset ottivat yhteyttä kaikkialta maailmasta kertoen, miten inspiroiva olen, ja se on auttanut minua rakastamaan itseäni ja ihoani.

Parejo voitti kuvillaan kisan ja päätyi kotipaikkakuntansa kauppakeskuksen ”kasvoksi”. Hän työskentelee mallina ja hänen kuvansa on esiintynyt lehdissä, mainostauluissa ja bussin kyljessä.

– Olen paljon positiivisempi kehoni suhteen, ja yritän tehdä tilani tunnetuksi auttaakseni muita, hän kuvasi netissä.

– Olen onnellinen nyt, näytän tilani ja rakastan sitä, miten positiivisesti ihmiset reagoivat siihen, he pitävät kehoani ”fantastisena” ja taiteilijatkin ihailevat ihoani, he näkevät sen taiteena.

 

Lähde: MVPhotos, Caters news, Boredpanda.com, Dailymail.co.uk

***

3:28

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.