Naisella on kehossaan 6000 kasvainta: "Olen kyllästynyt siihen, että minua tuijotetaan"

Libby Huffer, 44, yrittää jakaa tietoa harvinaisesta tilastaan, jonka vuoksi hänelle kasvaa runsaasti kasvaimia.

Libby Huffer, 44, saa jatkuvasti kommentteja ulkonäöstään. Hufferilla on harvinainen ihosairaus, jonka vuoksi hänen kehoaan peittävät tuhannet, pienet kasvaimet.

Tila diagnosoitiin Hufferin ollessa viisivuotias, mutta kasvaimia alkoi kehittyä teini-iässä. Odottaessaan lastaan vuonna 1993 Hufferin tila paheni hormonien vuoksi niin, että kasvaimet lisääntyivät tuhatmäärin.

Kyseessä ei ole syöpä, eivätkä kasvaimet tartu. Kasvaimia voi kasvaa myös sisäisesti. Ne ovat kipeitä, ja halauskin voi satuttaa Hufferia. Hän on kokenut myös kiusaamista: ihmiset ovat karttaneet Hufferin seuraa ja kutsuneet häntä halventavilla nimillä. Ihmiset saattavat huutaa ”hyi” tai ihmetellä, mitä Hufferin "kasvoissa on".

– Minusta tuli masentuneempi, koska olin koulun ainoa ”muhkurainen” ihminen, Huffer muistelee nuoruuttaan.

– Haluan ihmisten tietävän, mistä on kyse. Olen kyllästynyt siihen, että minua tuijotetaan. Tunnen oloni joskus sirkuksen friikiksi tai hirviöksi. Koulussa minua kutsuttiin leopardiksi, liskoksi, liskon henkäykseksi ja sammakoksi. Nämä satuttavat. En voi tehdä mitään, kyseessä on geneettinen tila.

Nyt hän kerää rahaa leikkaukseen, jolla voidaan vaikuttaa hermoihin, joihin kasvaimia tulee. Hufferin tulevaisuus on epävarma, koska kasvaimia tulee jatkuvasti lisää.

– Se pelottaa minua. En odota vanhuutta.

Hän yrittää myös jakaa tietoa tilastaan, joka on monille tuntematon.

***


Lähde: Caters News

Lue myös:

    Uusimmat