Tuntematon saksalainen pieksi Iivo Niskasen minuutilla! Isometsä harmitteli kammo-olosuhteita

Maastohiihdon maailmancupin Lillehammerin minikiertueen päätösmatka, miesten 15 kilometrin perinteisen takaa-ajo, hiihdettiin karmeissa olosuhteissa, minkä takia urheilijoiden voimasuhteiden arviointi oli mahdotonta, arvioi MTV Sportin asiantuntija Jari Isometsä.

Pääkuvan videolla Tulosruudun juttu Lillehammerin sunnuntain kisoista. 

Matkaan rintanumerolla 23 lähtenyt Iivo Niskanen ylitti maaliviivan seitsemäntenä. Myös suomalaistähti harmitteli olosuhteita. Lumi- ja räntäsade oli kevyttä vielä startissa, mutta toisella ja kolmannella viiden kilometrin lenkillä pyry oli sakea. 

– Tänään ei ollut oikein mitään merkitystä osuusajoilla, eikä oikeastaan sijanousuillakaan, sillä kisa ei antanut osviittaa voimasuhteista. Kisan nopein hiihtäjä oli saksalainen Janosch Brugger, joka hiihti perinteisen 15 kilometriä 55 sekuntia kovempaa kuin Iivo Niskanen, Isometsä huomauttaa.

21-vuotias Brugger oli yltänyt ennen tätä päivää kahdesti maailmancupin pisteille, sijoille 20 ja 23. 

– Räntäsade on painajainen takaa-ajokisoissa, varsinkin jos toinen osuus hiihdetään perinteistä. Tuollaisessa kelissä kisan luonne muuttuu niin totaalisesti, Isometsä jatkaa.

Ristomatti Hakola oli osuusajoissa neljäs. Vaikka hiihtäjien suoritusten vertailu oli kisan jälkeen lähes mahdotonta, Isometsä huomautti kisan ensimmäisestä kolmanneksesta. Tuolloin sade oli vielä maltillista. 

– Alussa piti kuitenkin hiihtää. Siinä Iivon meno näytti hyvinkin vahvalta.

"Pärmäkoski selkeästi viides"

Naisten kilpailu hiihdettiin paremmissa olosuhteissa. Krista Pärmäkoski nousi yhden sijan, mutta Therese Johaugin, Ebba Anderssonin, Ingvild Flugstad Östbergin ja Charlotte Kallan haastamisesta hän ei voinut edes haaveilla. 

– Pärmäkoski on tällä hetkellä selkeästi viidenneksi paras nainen maailmancupissa. Kohtuullisen kaukana kärjestä hän on, sillä palkintopallosijoitus ei ole ollut lähelläkään tällä kaudella. Nämä neljä naista menevät todella kovaa. Siihen pitäisi päästä mukaan kohtuullisen nopeasti, Isometsä summaa. 

Johaug on voittanut kauden kaikki kolme normaalimatkaa. Andersson, Kalla ja Östberg ovat jakaneet muut palkintosijat. Pärmäkosken sijoitukset noista kisoista ovat 6, 5 ja 5. Pärmäkoski on viidentenä myös kokonaiscupissa, mainitun nelikon jälkeen. 

Maailmancup jatkuu Norjan Beitostölenissä ensi viikonloppuna. 

Lue myös:

    Uusimmat