Iivo Niskaselta mahtihiihto! Palkintosija karkasi vasta maalisuoralla – Ristomatti Hakola aivan kärkivauhdissa

Iivo Niskanen nousi komeasti seitsemänneksi maastohiihdon maailmancupin 15 kilometrin perinteisen takaa-ajokisassa Lillehammerissa sunnuntaina. Minikiertueen voittoon tykitti sankassa räntäsateessa Norjan Didrik Tönseth. 

Alla olevalla videolla Tulosruudun juttu Lillehammerin lauantain kisoista. 

Niskanen lähti matkaan 23. sijalta, minuutin ja 33 sekuntia kärjestä. Suomalaistähti latasi paljon paukkuja heti alkuun ja poimi lukuisia selkiä nopeasti.  

Kun isossa pääjoukossa, jossa myös Niskanen oli mukana, tyydyttiin rauhalliseen matkavauhtiin, ensimmäisenä startanneet norjalaiset Tönseth ja Sjur Röthe karkasivat selvään kaksoisvoittoon. Paremmuus ratkesi vasta loppukirissä.   

Taistelu kolmossijasta oli tulinen. Loppusuoralla oli tungosta, kun hiihtokarpaasit rynnivät kohti maalia. Eturintamassa suoralle tullut Niskanen joutui taipumaan muutamalle kilpaveljelle. Kolmas oli Norjan Emil Iversen, joka putosi kärkikaksikon vauhdista jo alkukilometreillä. 

Juttu jatkuu videon alla. 


Muista suomalaisista Ristomatti Hakola oli 28:s, Anssi Pentsinen 56:s ja Lauri Vuorinen 65:s. Hakola hiihti peräti neljänneksi nopeimman osuusajan koko porukasta. 

Matti Heikkinen keskeytti raskaissa olosuhteissa käydyn kisan nopeasti. Ennen kilpailua tuli tieto siitä, että Lari Lehtonen jättää matkan väliin kantapäävaivan takia.   

Miesten maailmancup jatkuu 30 kilometrin vapaan kisalla Norjan Beitostölenissä ensi lauantaina. 

Juttuun ja otsikkoon lisätty maininta Hakolan hiihtoajasta klo 14.17. 

Lue myös:

    Uusimmat